Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7086031 www.bgdnes.bg

600 000 т минерални торове произвеждат двата завода на Elixir Group в Сърбия advertorial icon

600 000 тона минерален тор годишно произвеждат сръбските заводи Elixir Zorka и Elixir Prahovo, част от Elixir Group - един от регионалните лидери в химическата индустрия, в производството на комплексни минерални торове, както и в други сегменти на аграрния бизнес.

Производството на собствена фосфорна киселина позволи на Elixir Group да стартира много-годишен инвестиционен цикъл и изграждането на модерни нови заводи за производство на комплексен минерален тор, които бяха пуснати в експлоатация в гр. Шабац през 2013 г. и в гр. Прахово през 2017 г. Благодарение на това произведените обеми в тези два завода нарастват устойчиво с всяка година.

Елексир БГ е търговски представител за територията на Република България на Elixir Zorka и Elixir Prahovo. Продуктовата им гама включва различни формулации на комплексни минерални торове с най-високо качество, които напълно отговарят на нуждите на растителните култури и включват всички хранителни елементи, независимо от вида на културата, растениевъдството или разликите в качеството на почвите.

Минералните торове се характеризират с висока концентрация на хранителни вещества, еднороден размер на гранулите и висока водоразтворимост в почвата.

Продуктите на Elixir Zorka и Elixir Prahovo се дистрибутират на вътрешните пазари чрез мрежата за дистрибуция и продажби на Елексир БГ.

Реклама
Реклама
Реклама