Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7087634 www.bgdnes.bg

Криза в "Лудогорец"

оредна загуба в групите на Лига Европа - 0:1 в гостуването на "Цюрих". Разградчани изиграха изключително слаб мач и нямаха почти никакви шансове срещу иначе посредствените швейцарци. "Лудогорец" вече е близо до отпадането от турнира едва след втория мач в групите, докато основните конкуренти "Байер" (Леверкузен) и "Цюрих" вече събраха 6 точки. Следващите два мача на българите са срещу аутсайдера в групата АЕК (Ларнака) и само победи ще запазят шансовете на "орлите" за продължаване напред. Срещу "Цюрих" седемкратният шампион на България игра страхливо и нямаше нито едно чисто положение, а треньорът Пауло Аутори отново не убеди, че е донесъл положителна промяна в отбора. Купеният през това лято за 1,5 млн. евро бразилски нападател Брандао също разочарова, а капитанът Светослав Дяков бе на косъм от изгонване през втората част, но за щастие съдията не му даде втори жълт картон. Халфът явно е видял мача по алтернативен начин и според него "Лудогорец" е имал много възможности за гол.
"Загубихме без положение, вкараха ни от един корнер - каза Дяков. - Ние имахме доста ситуации, но не успяхме да ги завършим по най-добрия начин. В дефанзивен план стояхме много добре. Много ме е яд, защото не заслужавахме да загубим. Теренът не беше добър, но не можем да се оправдаваме с него. Изнервен съм. Всяка загуба намалява шансовете. Но докато ги има, ще се борим. В Лига Европа няма слаби противници и ще ни е трудно да го постигнем. Но "Лудогорец" има качества и може да излиза от трудни ситуации."
Треньорът Аутори призна, че неговите футболисти са направили много грешки и не са играли по желания от него начин. "Беше труден мач - каза бразилецът. - И двамата вратари нямаха много работа. През първото полувреме имахме добра възможност, която пропуснахме. Контролирахме мача, но не спечелихме. Индивидуално не бяхме на добро ниво и не играхме добре. Допускахме много грешки при пасовете и не успяхме да играем така, както желаехме. Имахме грешки в изграждането на атаката. Сгрешихме от статично положение и това е резултатът. Това, което трябва да правим в бъдеще, е да не допускаме такива грешки. Всички мачове са важни, но следващият е ключов и трябва да направим всичко по силите си, за да го спечелим."
Евентуално отпадане от Лига Европа може да доведе до сериозни катаклизми в "Лудогорец". Поставената цел пред отбора е излизане от групите, но това изглежда все по-трудно. При ранно отпадане се очакват сериозни промени в тима на полусезона. В Разград все по-упорито се говори за обновяване на отбора и раздяла с част от играчите, писали история в последните години. Освобождаване на треньора Аутори също е доста вероятно.
Сега "Лудогорец" ще трябва да превключи на вълна Първа лига, където в неделя гостува на "Ботев" (Враца). Шампионите изостават на три точки от лидера "Левски" и водят с една на третия ЦСКА. Решаващо за първото място на полусезона ще бъде дербито с "Левски" в Разград. Мачът от следващия кръг ще се играе на 20 октомври след паузата за мачовете на националните отбори

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама