Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7091759 www.bgdnes.bg

Подозират разгонен психар за убийството на журналистката Вики

"Работим както по версия за случайно събитие, извършено от лице с психически отклонения и силно изразен полов нагон, като не изключваме и версия за планирано действие, от такова лице, или друго с личен мотив". Това заяви от Русе вътрешния министър Младен Маринов, заминал по спешност заради жестокото убийство и зинасилване на телевизионната водеща Виктория Маринова. Той потвърди,ч е не се изключва вероятността убийството да е било планирано като в основата му да е личен мотив.

"Не подценяваме нито една версия, работим по всички. Нашата задача тук бе да разпределим екипите така че да се работи по всички версии, да не се изпусне нещо, а така да се стигне до загуба на време”, каза министърът, който е в Русе заедно с главния прокурор Сотир Цацаров.

Реклама

Сигналът за откритото тяло на Виктория Маринова е подаден в 14,18 часа в събота от гражданин, който се разхождал в района край бреговете на Дунав. Трупът е намерен в обрасла с растителност зона. На няколко метра от него са открити и вещи на жертвата. Колата не била в близост до мястото, където е открито тялото, но било установено, че е оставена там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства.

Установен е и маршрутът на жертвата - от момента, в който е излязла от дома си във фаталния ден до подаването на сигнала. При откриването на тялото са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата й, както и част от дрехите.

"Полагат се всички усилия, за да се установят къде се намират тези вещи", допълни Маринов. Криминалистите смятат, че най-вероятно извършителят се е отървал от предметите като се очаква да бъде търсено и в реката.

Смъртта на Виктория е причинена от удари в главата и задушаване, обясни още окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. "По случая се работи денонощно. Имаме експертен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя", обясни Георгиев.

По обяд в понеделник Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров пристигнаха в Русе. Те участваха в работна среща с екипа, който работи по разкриване на жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова, след което направиха изявленията пред медиите.

„Екип от Института по психология работи тук по линия на криминалната психология, присъствали са на всички действия до момента, за да изработят действащ психопрофил на убиеца", обобщиха те.

Реклама

Младенов уточни, че е рано да се говори за ДНК съвпадения, няма задържани, но се работи и в тази посока.

„Всички иззети находки незабавно се изпращат за експертиза, това е задачата – да работим бързо! Изследваме и живота на жертвата, както в личен, така и в професионален аспект”, заключи Младен Маринов.

„На практика на направения анализ са планирани всички действия по разследването, които предстои да се извършат във всички възможни насоки и осигуряващи всички възможни версии. Прели сме, че не изключваме нето една от версиите – нито свързана със случайно, нито с планирано посегателство”, допълни главният прокурор Сотир Цацаров.

„Едно е ясно, че извършените действия са изключително брутални и изключително жестоки. Работи се по всички версии, като е мобилизиран всичкият експертен капацитет на МВР. Нашата задача тук е да направим анализ на всичко, извършен до момента, както и да планираме с колегите от Русе това, което предстои да се прави, а и да окажем необходимата логистична помощ, с оглед осигуряване на експертизи и всички други данни и доказателства, които следва да бъдат изискани”, обясни Цацаров. Той обеща, че ще следи разследването изключително внимателно.

„Не се изключва нето една версия, включително и за участието на съпруга на жертвата”, каза в отговор на въпрос главният прокурор. Сотир Цацаров заяви още, че започналото разследване за източване на евросредства, свързано със строителната компания „Джи Пи Груп” е прераснало вече в досъдебно производство.

Реклама
Реклама
Реклама