Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7093946 www.bgdnes.bg

Менторът на Братя Галеви атакува политиката

Стоян Ушатов стяга избори с хората на Каракачанов

Менторът на Братя Галеви атакува политиката. За това разказаха за "България Днес" дупничани, приближени до бившия шеф на Държавна сигурност в Кюстендил Стоян Ушатов.

Полковникът, познат като гуруто на Ангел Христов и Пламен Галев от времената им като полицаи, наскоро бил на спявка заедно с местни националисти от ВМРО в Дупница, за да обсъдят кандидатура за кметските избори догодина. На сбирката войводите и гуруто на укриващите се Галеви обсъдили "широка коалиция", която да издигне за градоначалник на Дупница Димче Ямандиев - активист на ВМРО за Югозападна България. Във формацията заедно с ВМРО и ментора на двамата кримигерои влизат още зам.-шефът на Българската евролевица Радослав Радославов, както и първият шеф на ВМРО в града Владимир Стоянов.

Реклама

"ВМРО само ще спечели, ако издигнем Ямандиев за кмет, това е честен човек, без зависимости", потвърди за разговорите самият Стоянов. И призна, че на срещата с националистите Ушатов разведрил обстановката с няколко вица, докато дебатирали коалицията за идващите избори.

Полковник Ушатов е бивш началник на Държавна сигурност в Кюстендил и дългогодишен шеф на Пламен Галев и Ангел Христов още по времето, когато двамата въдворяваха ред по дупнишките улици като ченгета. Паметливи дупничани напомнят, че преди да забегнат зад граница, Братя Галеви също опитаха пробив в политиката. През 2009 г. Пламен Галев успя да събере рекорден брой гласове, като се кандидатира за независим депутат с мажоритарен вот.

Мечтата на ексбаретата за жълтите павета се изплъзна заради недостигащи 8% от гласовете, нужни за депутатско битие. Ангел Христов пък се прицели към парламента с пропорционална листа от формацията "Партия на либерална алтернатива и мира - ПЛАМ". Христов бе и единствен кандидат в листата на партията, а гласовете, които събра, разплакаха дупничаните, които с възторг следяха опитите на двамата "братя" да си осигурят депутатски имунитет - 2828 гласа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама