Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7094210 www.bgdnes.bg

Северин Красимиров е арестуваният за убийството на журналистката Виктория Маринова

Има задържан за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, съобщи Нова телевизия. Това се е случило в Германия около 22,30 часа българско време. Става дума за местен млад мъж, роден през 1997 г. У нас са задържани съпругата и леля му. Арестуваният се казва Селяйдин, разказаха от ромската махала в Русе на живо пред телевизията час по-късно, когато вече бяха научили новината.

"Нашите съболезнования, не одобряваме постъпката, искам да кажа, че той от турски произход, не е циганин и никога циганин не би тръгнал да извършва такова престъление", заяви един от мъжете.

Реклама

Друг местен, който криеше лицето си, съобщи, че въпросният мъж е напуснал България в неделя и е арестуван в град Щадер, на 60 км от Хамбург.

Малко по-късно bTV разпространи снимка на заподозряния, предоставена също от жители на ромската махала в Русе.

Задържаният е рецидивист, крадец и избягал при майка си в Германия. Не познавал Маринова, нападнал и я изнасилил преди да я убие.

По неофициална информация ДНК пробите, взети от него, са съвпаднали 100% с открития на местопрестъплението генетичен материал.

В дома му са открити вещи на убитата Виктория Маринова, съобщи Breaking.bg. След убийството стана ясно, че липсват мобилният й телефон, документи, ключа за колата и части от дрехите й.

След разпит задържаният мъж е направил самопризнания.

Засега от МВР и прокуратурата отказват всякакви изявления. В сряда от 9:00 часа обаче премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще направят изявления за медиите в сградата на Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба. Очаква се там новината да бъде съобщена официално.

По-рано днес полицията в Русе обяви, че задържаният във връзка с убийството румънец от украински произход ще бъде освободен, защото е установено, че няма нищо общо. От МВР от самото начало заявиха, че той не е заподозрян, а само се проверява дали е свързан с престъплението и се изчиства алибито му. Мъжът бил съмнителен, защото водел скитнически начин на живот.

Реклама
Реклама
Реклама