Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7094449 www.bgdnes.bg

Аутори излита!

"Лудогорец" търси треньор, който да замести бразилеца Пауло Аутори. Южноамериканецът ще поеме колумбийския "Атлетико Насионал".

Вчера ръководството на тима официално взе решение да удовлетвори молбата му и договорът му ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Мотивите на бразилския специалист са лични. Съгласно уговорката Пауло Аутори ще води отбора в мача срещу "Левски" на 20 октомври, след което ще си замине от България.

Реклама

"Начело на българския шампион ще застане Антони Здравков, досегашен помощник на Аутори и треньор на младежкия национален отбор. Той ще дебютира в мача с кипърския АЕК (Ларнака) от турнира Лига Европа. Новината за напускането на Аутори беше съобщена на футболистите, които се готвят за мача с "Левски" на тренировъчния комплекс на клуба", пишат на официалния сайт на "Лудогорец".

От клуба си тръгва и дългогодишният спортен директор Методи Томанов. Той беше освободен от поста с решение на Управителния съвет. Очаква се в близките дни ръководството на "Лудогорец" да направи структурни и организационни промени и да обяви кой ще заеме овакантената позиция.

В създалата се необичайна ситуация са били обсъждани няколко варианта за треньор, научи "България Днес". Антони Здравков поема временно тима до намирането на постоянен треньор. Все пак, ако той запише добри резултати, може да му бъде гласувано доверие и занапред.

Бившият наставник Георги Дерменджиев както винаги е сред актуалните кандидати. Цял ден вчера той не отговаряше на телефона си. Според информации той е преговарял със собствениците на "Лудогорец" за евентуалното му завръщане в тима. За последно Дерменджиев работи за казахстанския "Ордабаси", но договорът му бе прекратен през юни. Специалистът си тръгна от "Лудогорец арена" през август 2017 година след загубата от "Богев" (Пд) с дузпи за Суперкупата. Бате Гошо бе заменен тогава от Димитър Димитров-Херо.

Третата възможност е бързо да бъде назначен специалист от чужбина, но въпросът е дали в момента има свободен подходящ кандидат.

Пред "България Днес" помощник-треньорът на "Лудогорец" Антони Здравков не потвърди, но и не отрече, че са възможни промени в спортно-техническия щаб на тима.

Реклама

"През тази седмица съм на работа като селекционер на младежкия национален отбор и не мога да коментирам теми на клубно ниво. Моят договор с "Лудогорец" е до лятото, но все пак това е футбол, стават рокади", заяви Здравков. Специалистът в момента е на лагер с младежите преди решителните европейски квалификации срещу Словения и Люксембург.

Случайно или не, собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев обяви наскоро, че бъдещето на клуба е свързано само с чуждестранни треньори.

"Ако искаме да се мерим с големите клубове, явно това е пътят - признава Домусчиев. - Виждате, че и други наши отбори назначават чужденци за треньори и търсят развитие."

Работата на Аутори в "Лудогорец" трудно може да се нарече успешна.

Бразилецът успя да класира отбора в групите на Лига Европа, но това в Разград вече се приема за нещо обичайно предвид класата и опита на играчите. В този турнир "орлите" записаха две загуби в първите си два мача, като поражението от "Цюрих" дойде след доста бледа игра.

В първенството "Лудогорец" е на второ място след "Левски", но само с точка повече от третия ЦСКА-София. Следващият мач на "орлите" е срещу "Левски". Ако "сините" спечелят, те ще дръпнат с пет точки пред "Лудогорец". Дербито на XII кръг е в Разград на 20 октомври от 20 ч.

Реклама
Реклама
Реклама