Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7095265 www.bgdnes.bg

Легендата Боре Кьосев: Волейболистките могат още!

Волейболната легенда Борислав Кьосев засипа с похвали женския национален отбор след драматичната победа над Тайланд с 3:2 (25:18, 22:25, 18:25, 25:22, 19:17) на световното първенство в Япония. Тимът спаси мачбол в тайбрека и записа трети успех срещу пет поражения от началото на надпреварата.

"Направиха страхотен мач. Много ми харесаха - призна Борислав Кьосев. - Не вярвах, че ще бием Тайланд, които са много стойностен тим. Дори не мислех, че ще запишем три победи на световното първенство. Показахме колектив. Точно такива мачове им трябват на момичетата. Загатват за потенциал."

Реклама

Централната блокировачка Нася Димитрова направи феноменален мач. Тя записа 28 точки. 20 добави Гергана Димитрова, а Мирослава Паскова се отличи с 19 т.

"Това не е максимумът, могат и повече - допълни Борислав Кьосев. - Все пак са нов отбор. Надявам се за олимпийските квалификации да се завърнат контузената Елица Василева и Добрияна Рабаджиева."

Кьосев похвали и новия селекционер Иван Петков.

"Той изповядва по-модерен и бърз стил - добави Борислав Кьосев. - Усеща се добрата подготовка. Вече всяка тренировка се записва. Затова има и успехи, но момичетата имат още да работят. Имаме нужда да правим повече точки на контра."

Рано тази сутрин тимът излиза срещу Азербайджан. При успех България вероятно ще приключи на 13-о място в крайното класиране. Това ще бъде много важно за получаване на шанс за участие на олимпийските квалификации за игрите в Токио през 2020 г.

"Срещу Азербайджан ще играем освободено. Дано само момичетата не са уморени - смята Кьосев. - Всеки един успех е крачка нагоре. Азерките са от руската школа, но мисля, че ще завършим с победа."

Реклама
Реклама
Реклама