Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7095677 www.bgdnes.bg

Лейди Гага и Серина Уилямс ще председателстват следващата Мет Гала

Американската певица Лейди Гага и професионалната тенисистка Серина Уилямс фигурират сред съпредседателите на следващата модна гала вечер в нюйоркския музей "Метрополитън", предава Франс прес.

Агенцията припомня, че това е светското събитие на годината за Града на небостъргачите. На всеки 12 месеца в споменатия музей се провежда благотворителна гала вечер за набиране на средства за модната секция на музея, тъй-наречения Институт за костюма, предава БТА.

Реклама

Главната редакторка на сп. "Вог" Ана Уинтур се зае с организирането на гала събитието през 1999 г. Нейното влияние в света на модата е толкова голямо, че пространството, отделено на Института за костюма в "Метрополитън", от 2014 година е кръстено

"Център за костюма "Ана Уинтур".

Модната специалистка успя да превърне гала вечерта в светското събитие за годината на Ню Йорк, което събира под светлината на прожекторите най-нашумелите световни знаменитости. Входният куверт за мероприятието струва 30 хиляди долара.

Изданието за 2019 година, което ще се състои на 6 май, ще бъде съпредседателствано от Лейди Гага, Серина Уилямс, Ана Уинтур, Алесандро Микеле, криейтив директор на модната къща "Гучи" и от британския певец Хари Стайлс.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама