Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7096506 www.bgdnes.bg

Топастроложката Алена: Лоша карма е виновна за трагедиите!

Марс и Меркурий нямат вина за нещастията, които ни се случват напоследък

Ретроградните Марс и Меркурий нямат никаква вина за трагедиите, които в последно време сполетяха България. Това разказа за "България Днес" топастроложката Алена.

Ужасите, които се струпаха като лавина над нацията, и десетките жертви на катастрофи, убийства и насилие в последните дни не са в резултат от движението на планетите.

Реклама

"Звучаща като оправдание самозаблуда е да търсим причината за натрапващата се в последните месеци неестествена смърт не само в България, а навсякъде по света в ретроградното движение на планетите. Защо ги превръщаме в единствените виновни, оправдавайки собствените си грешки или невъзможност да ги осъзнаем? Вероятно заради душевността на българина, убеден, че винаги друг е виновен за несгодите и трагедиите му, никога той лично. Да, планетите влияят, помагат ни, понякога ни пречат и блокират пътя ни, но те са част от живота, а не вестители на неговия край", категорична е Алена.

Топастроложката прави разбор на ужасните събития, случили се в последно време, като едно от най-тежките бе катастрофата край Своге. Жертвите вече са 20.

"Въпросът защо не само се случи тази катастрофа със седемнадесет жертви, число на кармична разплата, достигнали вече 20, число, налагащо мощно пробуждане в държавата и осъзнаване на причината и вината, а и как е разпределена същата тази вина, има ясен отговор. Астрологичното изчисление категорично и недвусмислено показва, че шофьорът няма вина за катастрофата. Той е невинен, въпреки че накрая може да се окаже единственият виновен", предупреждава Алена. Според нея случилото се край Своге е резултат на колективна карма, при която за жалост загиват и невинни.

"Не поединичната карма на пътниците, а създадената между тях колективна карма е причина за катастрофата. Дали е могла да бъде избегната? На теория - да, стига колективната карма да бъде претворена поне в неутрална. Лошото е, че при създадена колективна карма загиват и невинни хора, а съдбата не винаги успява да ги съхрани всичките", смята астроложката. Другата трагедия, разтърсила България, е убийството в Самоков, когато мъж погуби партньорката си, нейното дете и племенник, а след това се самоуби.

"Датата на раждане на убиеца ни казва, че е очаквал от живота да го глези и всички да го обожават, но това никога не се е получавало според неговите представи. Започнал е да гради негативна карма, от която е покълнала неистова омраза към всеки и всичко, но не я е показвал, а умело я е прикривал зад милото си изражение - в случая с убитите, и в грижи и пътувания, в създаване на положителни емоции на любимата жена, защото е бил наистина влюбен и привързан към нея. До деня, в който изпепеляващата емоция го е заляла като лава, замъглила е съзнанието му от ревност, въпреки че той е бил причината партньорката му да се отдръпне от него. Убийството и на двете деца е плод на безпаметна агресия, следствие от егоизма и ревността му. Не само у нас, а и по света има много такива случаи, които никога не чуваме. Не е виновен ретроградният Марс, нито другите ретроградни планети. Ако беше така, човечеството досега да се беше самоизтребило", категорична е Алена.

Реклама

Според нея убиецът се е погубил не от разкаяние, а "да продължи да мъсти на жената и в незримия свят".

"Това обаче е невъзможно. Самоубийците се озовават веднага на своето наказателно астрално ниво", казва астроложката.

Тежката катастрофа при Бяла Слатина, която погуби четирима, включително и бременна жена с близнаци, според Алена е по вина на самите жертви, а планетите отново нямат вина за трагедията.

"Късно е да питам защо са седели на предната седалка на колата, вдясно от шофьора? Защо тя е рискувала живота си и този на роденото и неродените си деца, след като е била наясно, че мъжът е пил? Загинали са в ден на кармична разплата, носител на импулсивни и необмислени действия. Нараненото его на мъжа е било причината да пие и да седне зад волана, подсилено от желанието за мъст към злия свят. Някъде забравен и загубен в емоциите е останал разумът на тези хора, сами виновни за преждевременната си кончина", разказва Алена. Ден след ужаса отново при Бяла Слатина два живота си отиват в катастрофа.

"Съгласно астрологичните аспекти, денят е бил наситен с емоции, но и с изискване за съдбовно подчинение, примирение и трезва мисъл. Не е изключено двойката да е имала разговор и момичето да е споделило, че иска сериозно обвързване или че е бременно от партньора си - миг разсейване и катастрофата е с необратим край. Избран е неподходящ момент за споделяне. Новината и искането не са поднесени правилно, а шофьорът е реагирал емоционално неадекватно. И понеже Плутон в този ден е все още ретрограден в Козирог и изисква изчистване, неутрализиране или стабилизиране на общата карма на двамата, случилото се, вместо да им помогне, ги е натоварило с бъдещо желание за мъст или с намерение бързо да се върнат отново на Земята и ако чувствата им са били силни, да завършат започнатото в краткия си, приключил нелепо живот", разсъждава Алена.

Най-грозното от всички деяния, насилственото отнемане на живот на млада жена и майка - убийството на Виктория Маринова, Алена анализира още във вторник, преди да има яснота за самоличността и мотивите на убиеца.

"Убитата журналистка е родена на дата, която е причина за устрема й към ново начало, на желание да блести и да е винаги на върха, но в годината на Луната. Астрологичните аспекти говорят, че престъплението може да е както заради лични отношения, така и заради професионални, но не е следствие от разследване", категорична е Алена. Според астроложката красивата Виктория е била на "погрешното място в неподходяща среда".

"Кармичната мъст, заложена в деня, е обвързана за извършителя с желание да унищожава хора или само жени, а тя, озовала се в близост, е била неочакваната удобна жертва. Случилото се с нея е в личната й година на съдбовно подчинение, в месец на познанства, не винаги преценени и подходящи, и в ден на емоция, замъгляваща съзнанието и лишаваща я от правилни реакции. Съчетанието между известните аспекти не ни позволява да направим астрологичния извод дали убитата с брутална жестокост млада жена, журналистка, чиято смърт отекна в цяла Европа, е случайна жертва на зажаднял за смърт убиец, или е жертва на планирана мъст, но с разнопосочен ефект - взрив на европейското и българското обществено негодувание", смята още Алена.

Реклама
Реклама
Реклама