Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7096746 www.bgdnes.bg

Ден преди крайния срок за емблемата на ЦСКА - Гриша Ганчев: В Китай съм!

"В Китай съм."
Това бяха думите на собственика на ЦСКА-София Гриша Ганчев, потърсен вчера за коментар от "България Днес" във връзка с придобиване правата върху емблемата на автентичното "армейско" дружество.
До редакционното приключване на броя нямаше яснота, дали фирмата "Ред Енимълс", която спечeли законно търга за символа на ЦСКА, ще плати договорената сума от 8 млн. лв.
Според последните решения на съда парите трябва да бъдат преведени най-късно днес.
До тази развръзка се стигна след поредица отлагания и всевъзможни юридически лупинги.
В крайна сметка Софийски градски съд остави без уважение последния такъв опит. Това беше искът за отвод на съдията по делото за несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД, предявен от кредитора Атанас Борносузов. Бившият футболист предяви претенции, въпреки че ще получи цялата сума, която има да взима. Молбата на "Ред Енимълс", която беше внесена наскоро в СГС, също е оставена без уважение.
В разгара на сагата привърженици на ЦСКА-София излязоха с предложение как да бъдат събрани и върнати в клуба поне част от парите за емблемата.
В социалните мрежи е разпространен емоционален призив.
"Всички знаем, че 8 милиона са адски много пари. Но така или иначе те трябва да се платят, за да знаем, че с нашия любим клуб всичко е наред - пише в него. - И една никак немалка част от тази сума в крайна сметка може да се върне в клуба.
Това може да стане чрез специални билети за мачовете с емблемата и най-различни артикули, приходите от които да влизат в специална сметка."
Засега това са само предложения, а официална позиция от ръководството на ЦСКА-София се очаква да има днес.
От ЦСКА 1948, другия клуб, който желае да бъде наследник на автентичния ЦСКА, засега изчакват.
"Нека коментираме след четвъртък", каза членът на УС на ЦСКА 1948 Никола Газдов пред "България Днес".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама