Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/7097866 www.bgdnes.bg

България 15-а в света по улов на шаран

България завърши на 15-о място на световното първенство по улов на шаран. 20-ят поред шампионат на планетата в тази дисциплина се проведе на канала Ада Цингалия, в близост до река Сава край Белград.

Нашите състезатели, разделени в три сектора, завършиха с общ улов от едва 4,700 кг. Големи издънки направиха сочените като фаворити отбори на Русия, Румъния и Италия, които не успяха да уловят нито една риба. Като цяло състезанието, в което участваха 24 нации, бе определено като изключително слабо. За класирането важаха само риби с тегло над 1,4 кг.

Реклама

Шампион стана тимът на Украйна, който успя да улови само два шарана, но огромни. Сребърните медали, както и на световното по футбол през изминалото лято, останаха за Хърватия. Тройката се допълва от англичаните, които измъкнаха шаран с тегло 14,4 кг, както и още три по-малки.

Риболовците от българския отбор бяха бесни от потресаващата организация на домакините. Състезанието в един момент се превърна в пародия, след като край заметнатите във водата въдици плуваха хора и гребци с канута. Работеше и ски влек. За капак край състезателите се изсипа цяла сватба, приключила със заря, което определено смути и без това редките риби.

"За огромно наше съжаление не успяхме да хванем риби във всичките ни сектори, което допринесе за крайното класиране. Едно много тежко състезание, в което момчетата се бориха мъжки. Една риба в още един от секторите ни изстрелваше в топ 5", коментира Матей Матеев от българския щаб.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама