Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7098269 www.bgdnes.bg

3,5 милиона евро търсят за Попето

Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов струва 3,5 милиона евро. Такава сума ще търси за него клубният му тим "Спартак" (Москва), научи "България Днес".

Договорът на Попето изтича в края на сезона и руснаците ще опитат да го продадат на всяка цена през зимния трансферен прозорец. В противен случай лятото той може да си тръгне като свободен агент.

Реклама

Куп скаути пристигат днес на Националния стадион "Васил Левски", за да наблюдават изявите на Попов. Нападателят ще води българската атака срещу Кипър в двубоя от Лигата на нациите. Срещата е от 21,45 часа и ще се излъчва пряко по БНТ 1.

Другият наш национал, който предизвиква голям интерес, е вратарят Пламен Илиев. Той се представя отлично, както в мачовете за трикольорите, така и за клубния си тим "Астра" (Гюргево). Ситуацията при Пацо Тигъра е сходна, тъй като неговият контракт също е до лятото. Самият той вече обяви, че иска да смени отбора. Сериозни намерения да го върнат на "Герена" имат от ръководството на "Левски". Със сигурност оферти към Илиев ще има и от чужди клубове. Цената му е 1,5 милиона евро.

Футболистите в националния отбор на Кипър са с обща стойност едва 15 милиона евро. Най-скъп е централният защитник на "Стандарт" (Лиеж) Константинос Лайфис, оценен на 4 милиона евро. Следва го нападателят Пиерос Сотиру с цена от 1,5 млн. Всички останали играчи от Острова на Афродита струват по-малко от милион.

За сравнение играчите в селекцията на Петър Хубчев са почти двойно по-скъпи, с обща трансферна стойност 27 милиона евро. Капитанът ни Ивелин Попов е най-високо котираният, следван от Тодор Неделев, Антон Недялков и Кирил Десподов, оценени на 2 милиона.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама