Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7098646 www.bgdnes.bg

Северин изкарва убийството на Вики случайност

Задържаният в Германия Северин Красимиров ще се опита да изкара смъртта на журналистката Виктория Маринова случайна нелепост, за да се отърве с по-ниско наказание, разкриха запознати пред "България Днес".

Северин, който е по-известен като Селяйдин от ромската махала "Тракцията" в Русе, отрекъл пред немските разследващи да е изнасилвал тв водещата. Той признал само, че двамата се скарали, след което я ударил и я завлякъл в храстите.

Реклама

По този начин извратенякът пробва да си спести тежката присъда, която го чака за бруталното изнасилване - от 15 до 20 г. пандиз. Северин пропуска, че негов ДНК материал е открит по тялото на жертвата и това категорично доказва, че той е извършителят, коментират юристи.

Младежът заявява, че не е възнамерявал убийството на Виктория, разкри пред "България Днес" Бернд Колкмайер от прокуратурата в град Целе. Пред роднините си 20-годишният Селяйдин разказва, че от удара в носа на Вики й шурнала кръв, в която сама се задавила и задушила. Ако думите му се потвърдят по време на делото, килърът може да отговаря само за причинена телесна повреда, завършила със смърт, като така се спаси от най-тежкото наказание – доживот, за убийство по особено мъчителен начин, поясняват прависти.

Вчера Върховният окръжен съд в Щеле нареди официално екстрадирането на заподозрения. Самият задържан не е повдигал възражения срещу екстрадицията му и двете страни се споразумяха за ускорена и опростена процедура за екстрадиция, разкри прокурор Колкмайер. Той изтъква, че връщането на Северин в родината е разрешено и от главния прокурор в Целе.

Очаква се до 10 дни процедурата да бъде изпълнена. За целта ще трябва служители от охраната към Министерство на правосъдието да пътуват до Германия, да поемат опеката над задържания и да го конвоират със самолет.

У нас освен тежките обвинения Северин го чакат и заканите на хората, разгневени от бруталното убийство на Вики. Потресени потребители продължават да сипят закани по адрес на убиеца в профила му във фейсбук.

"Гаден мазен м*нго, ще ти пръсна д*пето, като дойдеш в Ловешкия", кани се мъж на име Иван Драганов. Пандизчии вече точат лиги да правят Северин булка, а потресените от гаврите с Вики препоръчват това да стане без вазелин. Други се надяват да му се нахвърлят болни от СПИН и хепатит, че да го заразят.

Реклама

"Смъртната присъда не е достатъчна! Трябва да те режат бавно и мъчително с бръснарско ножче. И пред теб да правят с близките ти това, което ти направи с Вики", искат хора в социалните мрежи за убиеца. Някои призовават за електрически стол, като изтъкват, че с радост биха гледали гърчовете на убиеца.

Гнусните обиди, псувни и закани, които са препълнили профила на задържания, не попречиха на немските власти да одобрят връщането му у нас. Разследващите в Германия казаха, че ще екстрадират обвиняемия само ако няма заплахи за живота му и ако родните пандизи отговарят на европейските норми.

За целта бе отправено питане до правосъдното министерство дали има достатъчно жилищна площ в кауша и нормални човешки условия. Немците са получили положителен отговор, но правосъдните власти са пропуснали десетките дела в Страсбург, по които страната ни бе осъдена точно заради липсата на елементарни условия в занданите.

Отправените закани към убиеца нажежиха страстите не само във фейсбук, а и в махалата на убиеца. "Ще има ли палене на къщи като в Катуница?", пита потребител на социалната мрежа. В четвъртък вечерта полицията предотврати подобни изстъпления, след като през "Тракцията" преминаха банда мотористи, стреснали циганите. Жителите на квартала и другата ромска махала "Селеметя" се въоръжиха с ятагани и брадви, за да посрещнат евентуална атака срещу тях и къщите им. Няколко полицейски екипа потушиха страстите.

Още в четвъртък майката на Северин - Надежда Красимирова, се примоли от Германия синът й да не бъде пращан в България, защото се опасява, че ще бъде линчуван и убит. Пред роднините си младежът признал какво е сторил и обяснил, че е пътувал до Германия, за да ги види за последно, преди да бъде окован.

Северин стигнал дотам благодарение на авера си Синан, който го закарал с колата си. През целия път, който продължил около 30 часа, Северин изглеждал замислен и почти не продумал. Шофьорът не подозирал, че вози убиец. Извратенякът си позволил да се разчувства чак когато се озовал при майка си. Когато научил от новините, че Вики има малка дъщеричка, се разревал.

Погребаха водещата

Виктория Маринова бе погребана вчера в родния й град Русе. Храмът "Света Троица" се оказа тесен, за да побере стотиците хора, дошли да се сбогуват с убитата млада жена. Журналистката бе положена в затворен бял ковчег. Съболезнования на семейството пръв поднесе кметът на града Пламен Стоилов. Близки и непознати оставиха цветя пред тленните останки на 30-годишната Вики, а приятелите й донесоха за последния й път плюшени играчки. От телевизия TVN обявиха, че ще излъчат недовършеното предаване на журналистката за злоупотреби с помощите за взривеното село Хитрино и ще продължат предаването й "Детектор". Опелото бе отразено и от чуждестранни медии, след като бруталният криминален случай влезе в новините по цял свят.

Реклама
Реклама
Реклама