Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7099441 www.bgdnes.bg

Любимецът на всички домакини Христо Кидиков: Още съм звяр в леглото!

На години се влюбих лудо като тийнейджър, казва още легендарният певец

"На прага на 72 още съм звяр в леглото! И не само това! Готов съм за още концерти, песни, книги, не спирам да работя."

Това сподели любимецът на всички домакини на средна възраст Христо Кидиков, който на 16 октомври ще посрещне 72-рия си рожден ден. Само преди година-две певецът излезе от втория си 27-годишен брак с юристката Лидия и намери любовта в лицето на Снежана. На прага на празника си жената, в която е влюбен вече повече от 10 години певецът, го прави най-щастлив, както и тримата му синове, които обича безрезервно.

Реклама

"Срещнах любовта и влязох в огъня! Знаех, че ще изгоря, но го направих", каза щастливият Кидиков пред "България Днес". И до днес той не съжалява за развода си, тъй като артистичната му душа не понесла разминаването "като непознати" със съпругата вкъщи. След драматичен период, в който синовете му спират да разговарят с него, Кидиков и близките му вече са си простили и всички живеят в доволство, мир и любов.

Главният герой от крилатата фраза "Цъкни, майна, ВЕФ-а, да чуем Кидика" разказва, че последната му жена е най-голямата му любов.

"Когато срещнах Снежана, коренно се промених. Не съм си и представял, че мога да се влюбя толкова силно в някого, като тийнейджър", сподели Кидиков, намерил спокойствието днес в кюстендилско село. "Засадил съм си там само плодни дръвчета. Всяка година си варя и ракийка, поне 25 литра изкарвам. Никъде другаде няма по-красиво небе, цялото отрупано с едри звезди".

От години Кидиков е любимец на жените, като никоя от тях не му дава реалната възраст.

"Така е, винаги съм имал успех с нежния пол. Спомням си, че през 70-80-те пътувахме с автобуси по концерти. Имахме по три на ден. Почитателките знаеха кога ще пристигнем, чакаха ни на паркинга, пред хотела, в залата. Искаха автографи - подписвал съм се на картички, блузи, дори на краката на девойките. Давал съм подпис и на ученически бележник. Но най-запомнящ случай ми бе с жена, която ми целуна ръка - излекувал съм я бил. Лежала в болница, но като чула: "Хей, живот, здравей, здравей", вслушала се в текста на Мишо Берберов и това й дало вяра в живота. Сякаш сили влязоха в мен, ми каза", сподели певецът. Сред всички почитателки обаче известният певец предпочита Румяна. Бракът му с нея просъществува само две години.

"Тогава нямахме много опит. Аз по това време се мислех за велик и сигурно затова не се получи. Разбрахме се много културно и възпитано, че няма да можем да продължим заедно. Разделихме се като добри приятели и до ден днешен си останахме такива", разказа Кидиков.

Реклама

Втората съпруга на Христо Кидиков го ощастливява много дълго - цели 27 години. Лидия е юрист по образование. Никога обаче не е практикувала. Отглежда тримата му синове, като първият е от брака му с Румяна. Те са бащината гордост и досега. Големият свири на пиано и работи с Тримата тенори, вторият е експерт в министерство, а третият се занимава с търговия. И тримата са му одрали кожата. "Имаше период, в който се дразнеха от това, че се ожених трети път. Но после се разбрахме и всичко сега е нормално", категоричен е Кидиков.

Той и досега не може да забрави, че живее втори живот благодарение на късмета да не се качи на самолета за Алжир преди години. "Аз започнах да пея с Паша Христова и Мария Нейкова. Осем месеца по-късно трябваше да заминем на турне в Алжир. Не можех да си намеря място от радост. Да, ама вместо мен тръгна Борис Гуджунов. Тогава се случи онази ужасяваща самолетна катастрофа. След няколко месеца пропях и с Доника Венкова. От тогава започна големият ми успех в естрадата", казва днес Кидика, благодарен на Господ. "Не само в Господ вярвам, вярвам и в извънземните. Дори са ме спасявали, но това не е предмет на разговора ни днес", обяснява Кидиков.

В момента изпълнителят дописва третата си книга, в която ще помести интервюта с колегите си. "Съгласиха се и Лили Иванова, и Йорданка Христова, и Богдана. Лили за другите може да е труден характер, но аз винаги съм я уважавал. Двамата задължително си честитим рождените дни. Тя е недостижима, голям човек и творец. Преди тази трета книга написах автобиографичната "Хей, живот, здравей, здравей" и "Цъкни ВЕФ-а".

"Не съм богат, няма и как да забогатея от писане или песни. За 45 години на сцена взимам пенсия от 180 лева. И на мен, като и на другите тези пари за нищо не ми стигат, но какво да правя - да се оплаквам ли, няма смисъл", твърди Кидиков, който живее и от собствено земеделие.

Реклама
Реклама
Реклама