Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7099486 www.bgdnes.bg

200 бона от Карбовски иска „Нова“

Това са неустойките от прекратения договор между журналиста и телевизията, запорират му апартамента

Нова телевизия търси от Мартин Карбовски 200 000 лв., научи "България Днес" от отлично осведомени източници.

Реклама

В началото на 2013 г. Карбовски напусна Нова тв, обявявайки, че му е все по-трудно да работи свободно, както и че има сериозни разногласия с ръководството.

От медията тогава отвърнаха, че считат постъпката му за неетична и некоректна, тъй като водещият е имал договор с тях да излъчва предаванията си "Отечествен фронт" и "Карбовски Директно" до юли 2014 г.

Въпреки това журналистът разтрогна и трите си договора с „Нова“, но малко след това се оказва, че за неустойки по тях медията го търси за 600 000 евро. В хода на две от делата съдът намалява сумата на 105 000 евро и така Карбовски става длъжник на телевизията за приблизително 200 000 лв.

"България Днес" научи от свои източници, че от 5 години насам публицистът е със запорирани банкови сметки. Нещо повече, този месец съдът постановява оглед на негов имот и следва продажбата му на търг.

"Информацията по казуса е доста оскъдна заради конфиденциални клаузи по договора на двете страни", завиха колеги на Карбовски.

Потърсен за коментар пред "Бълария Днес", Карбовски не пожела нито да потвърди, нито да отрече информацията, която циркулира в медийните среди.

Реклама
Реклама
Реклама