Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7099986 www.bgdnes.bg

Кийра Найтли представи новия си филм "Колет" в Лондон (Снимки)

Актрисата Кийра Найтли представи новия си филм "Колет" на Лондонския кинофестивал, като каза, че съдбата на френската писателка я вдъхновява, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Филмът е за младостта на Сидони-Габриел Колет. Той започва, когато тя отпътува от селото си в Бургундия, за да се омъжи за по-възрастния писател Анри Готие-Вилар. Тя пише новаторски роман, издаден под неговото име.

Реклама

"Тази роля ми даде сили, защото това е историята на жена, която излиза от сянката на мъжа и намира собствения си глас, живее както вярва. Мисля, че това е много вдъхновяващо" - каза актрисата на премиерата на филма във Великобритания.

Доминик Уест, който играе съпруга-писател, описа семейството като "ранни представители на известните двойки". "Те са били Ким и Кание на своето време. Партитата не са били истински, докато двамата не са се появявали", обясни той.

Режисьорът Уош Уестморланд разказа, че много дълго е подготвял филма - 17 години.

Кийра Найтли, която има малка дъщеря, тази седмица предизвика противоположни реакции с есето си "Феминистките не носят розово (и други лъжи)" на темата раждане. В него тя коментира безупречния вид на съпругата на принц Уилям Катрин на излизане от болницата, малко след като роди. Някои хора не се съгласиха с думите й.

"Интересно, че някои медии интерпретираха погрешно думите ми - каза актрисата. - Коментарите ми бяха за нашата култура, която кара жените да премълчават истината и ни принуждава да се крием. Не съм порицавала никого, в същност точно обратното".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама