Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7102187 www.bgdnes.bg

Матеус чака оставка от Льов

Една от легендите на немския футбол Лотар Матеус също нападна настоящия национален селекционер Йоахим Льов и го предупреди, че може би е време да си подаде оставката.

Рекордьорът по мачове за бундестима се изказа пред "Скайспортс", че предстоящият тази вечер двубой от Лигата на нациите срещу Франция като гост е крайъгълният камък за треньора, извел отбора си до световна и европейска титла.

Реклама

След провала на световните финали в Русия това лято Льов получи пълната подкрепа на шефове и колеги, но маншафтът продължава да не може да побеждава и в дебютното издание на новия турнир на УЕФА. Конкретният повод за изказването на Матеус е загубата с 0:3 от Холандия в края на миналата седмица.

"След представяне като това срещу Холандия всеки трябва да е уплашен какво ще се случи срещу Франция - написа бившият треньор на "лъвовете". - След световното и аз подкрепих Льов, защото той е отличен треньор, постигна много и заслужава доверието да продължи да работи. Далеч съм от "кухнята", но явно има проблеми. Работата на един треньор все пак се оценява с резултатите, които отборът постига, а този национален състав на Германия не се представя никак добре. Йоахим трябва да си даде сметка, че мачът с французите е много важен и ако отново видим слабо представяне и загуба, може би ще трябва да помисли за бъдещето си извън бундестима."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама