Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7105360 www.bgdnes.bg

"Лъвовете" се надъхват: Скачаме за две победи!

България скача за задължителни две победи в оставащите мачове от своята група 3 в Лигата на нациите. Това са си казали селекционерът Петър Хубчев и футболистите в съблекалнята веднага след поражението с 0:1 от Норвегия в Осло.
Нашите изиграха изключително слаб мач на стадион "Улеваал" и логично отстъпиха първото място за сметка на норвежците. Единственото попадение в двубоя реализира Мохамед Елюнуси след малко повече от половин час игра. Българският тим завърши полувремето без отправен удар по посока вратата на противника. След почивката нашите се изнесоха малко по-напред, но отново не успяха да застрашат с нищо домакините.
Въпреки загубата "лъвовете" са се надъхали здраво в минутите след двубоя. Треньорът Петър Хубчев призна, че поражението е било напълно закономерно. Той и възпитаниците му са си обещали да излязат с променено лице в предстоящото гостуване на Кипър и домакинството на Словения през ноември.
"В детайли да не изпадаме, но ако трябва да сме максимално коректни, заслужено загубихме. Ако знаех, нямаше да ги правя промените. След като сме загубили, значи не сме направили всичко както трябва", коментира националният селекционер.
"Бяхме надиграни, особено физически. Съвсем заслужено загубихме. Умората беше много голяма. Знам какво е състоянието на футболистите. Това е най-общо казано, но има доста дребни неща. Да, такъв футбол се изповядва тук, с много единоборства. Няма как да няма картони", добави още Хубчев веднага след мача.
"Не помага по никакъв начин на нас резултатът от другия мач. Ние сами трябва да си помогнем. Не знам какво е състоянието на Пламен Илиев. След като сме загубили, значи е станало. Няма как тук да направя разбор", ядосан бе Петър Хубчев.
За голяма мотивация в отбора в оставащите две срещи обеща и полузащитникът Симеон Славчев.
"Няма да позволим тези 90 минути да заличат всички мачове досега. Всички сме много задружни и ще се върнем много по-силни. Ние сме задружен и стойностен отбор и занапред ще го показваме. Отборът има голям потенциал, ние сме в началото на неговото преоткриване", категоричен е 25-годишният халф.
"Няма да позволя да се говори негативно за отбора, защото досега показахме едно лице. Ние не сме машини, хора сме. Ще се постараем да покажем онова лице, както досега. Единни като юмрук ще ударим пак. Никой не е навел глава и нищо фатално не е станало. Ние сме като семейство", отсече футболистът на "Карабах".
Вратарят на националния отбор Пламен Илиев се прибра с контузия от мача с Норвегия. Футболистът на румънския "Астра" (Гюргево) е бил ударен в дясното коляно. За момента прогнозите на лекарския щаб са, че травмата не е сериозна и не са засегнати връзките. Тези дни Пацо Тигъра ще премине през ядрено-магнитен резонанс, за да бъде определено лечението му.
Ако той не се възстанови за следващите мачове на "трикольорите", напълно възможно е под рамките на вратата да застане 42-годишният вратар от "Славия" Георги Петков, който сега бе на резервната скамейка. Пред "България Днес" треньор №1 на 20-и век Димитър Пенев вече изрази мнение, че Гошо Вратарчето има още с какво да помогне на националния отбор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама