Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7105578 www.bgdnes.bg

Готвят линч за Северин пред съда в Русе

Младият ром бе докаран от Германия в пълна секретност и засилени мерки за сигурност

Тотална блокада на съда в Русе готви многолюдна тълпа в очакване там да се появи Северин Красимиров, издаде пред "България Днес" човек, организиращ посрещането.

Реклама

Още щом стъпи на родна земя, убиецът на журналистката Виктория Маринова ще бъде задържан за 72 часа, а след това прокуратурата ще поиска за него постоянен арест. Мярката за неотклонение трябва да бъде разгледана от Окръжния съд в Русе. Домът на Темида е единственото сигурно място, където хората могат да се срещнат очи в очи със зловещия убиец, тъй като цялата процедура по екстрадирането на Северин от Германия и конвоирането му до крайдунавския град бе пазена в дълбока тайна от полицията.

При изключителни мерки за сигурност Северин Красимиров кацна на летище София в сряда вечерта с граждански полет от Франкфурт. Той бе съпроводен от служители на "Съдебна охрана" и полицейски инспектор от Русе. Според предварително измисления план за действие заподозреният е натоварен на полицейски бус още на пистата, минути след като самолетът се приземява. Според източници на вестника той първо е бил откаран в Националния институт по криминалистика и криминология, където е дал ДНК проба, която да бъде сравнена с откритите биологични следи по трупа на Виктория.

В пълна тайна бе пазен по-нататъшният маршрут на мургавия престъпник. По информация на вестника Северин е прекарал вечерта в следствения арест в София, след което в ранни зори под конвой е тръгнал към Русе. Пътуването е отложено с няколко часа заради получен сигнал, че се готви блокада и провокация срещу младежа още на пътя.

"Хората като Северин са изключително първосигнални. Като полицейски инспектор съм обслужвал района, където е живял Северин и семейството му, и мога да кажа, че тези хора са на дъното на социалната прослойка. Занимавал съм се със скандалите в дома му. В махалата е нещо страшно, хората живеят в кирпичени постройки, вместо прозорци използват найлон и го забиват с кабърчета. За врати се слагат черги. Спомням си, че Северин живееше със семейството си в бившите виетнамски общежития. В тях преди години живееха работници от захарната фабрика. Може да се каже, че домът му бе по-благородната част на квартала, тъй като сградата разполагаше с течаща вода, което бе лукс за района", разкри пред вестника бившият полицай от Русе и настоящ адвокат Андрей Желязков, защитник на близките на убитата Виктория.

"В дома му се биеха постоянно. Физическото общуване бе обичайната форма на общуване. Северин е закърмен с това, той още от малък започва да попива, приема го като нещо нормално", допълва юристът. Адвокат Желязков е категоричен, че Северин е станал такъв заради баща си.

"Баща му се казваше Северин Зоров Ангелов, по прякор Рамото. Преди 12 години го задържахме за поредната кражба. Беше осъден и пратен в затвора, където през 2008 година се самоуби. Считам, че има нещо наследствено, тези престъпни гени може и да се наследяват", убеден е адвокат Желязков.

За бруталния случай се разбра на 6 октомври, когато бе открита изнасилена и жестоко убита на крайбрежната алея на Дунав 30-годишната директорка на русенската телевизия ТВН Виктория Маринова. Направената аутопсия на трупа установява, че извергът удря с юмрук младата жена в лицето, от което чупи носа й. Нападателят притиска устата на жертвата си, за да не може да вика за помощ, докато се гаври с нея. Затова Виктория не успява да изплюе стичащата се кръв и се задушава в нея. Заподозрян за престъплението е Северин Надеждов Красимиров. Часове след убийството той бяга в Германия, заловен е при майка си в град Щаде. Съдът в германския град уважи искането на българската прокуратура и той бе върнат у нас. На Северин са му повдигнати две обвинения - за убийство по особено жесток начин и изнасилване.

Северин Красимиров вече е у нас

Виктория Маринова бе жестоко убита, докато тренира за маратон

Реклама
Реклама
Реклама