Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7105714 www.bgdnes.bg

Дори след 1:2 от Франция Германия обича Льов

Шеста загуба за годината записа националният футболен отбор на Германия след 1:2 при гостуването на Франция в турнира Лига на нациите, но немците явно си обичат селекционера Йоахим Льов.

Това показват коментарите в пресата във федералната република.Със заглавия като "Това е правилният път, Йоги" медиите опитват да защитят Льов, а вината за загубата се прехвърля върху самите футболисти, които не били използвали по най-добрия начин възможностите пред вратата на Юго Лорис.

Реклама

За пръв път в историята си Бундестимът допуска 6 загуби в рамките на една година. От началото на 2018 година Германия допусна поражения от Бразилия, Австрия, Мексико, Южна Корея, Холандия и Франция. Така активът на Бундестима е 3 победи, 2 равенства и 6 загуби. В тези двубои отборът само веднъж успя да запази "суха" мрежа (0:0 с Франция през септември).

Самият Льов не прие загубата от Франция с 1:2 в Лигата на нациите, защото дузпа срещу състава му нямало и реалният резултат трябвало да е 1:1. "Нямаше дузпа. Матс Хумелс не го докосна и дори напротив - Матюиди го настъпи.

Играхме като равни със световните шампиони, но трябваше да вкараме втори гол още през първото полувреме. За съжаление не бяхме възнаградени от добрия мач, който проведохме.

Ако бяхме малко по-умни, щяхме да вкараме втори гол и да спечелим.

След мача срещу Холандия беше ясно, че трябва да променим нещо. Ако искаш да си успешен за дълъг период от време, трябва да използваш микс от ветерани и младоци", каза Льов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама