Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7106387 www.bgdnes.bg

Килърът от кв. "Витоша" плаче в съда: Изтървах си нервите и ги застрелях за 150 бона

След самопризнание и милостиво искане на прокуратурата Драгомир Драгомиров отнесе 25 г. затвор

"Моля за снизхождение. Аз съм строител от 1989 г., построил съм десетки сгради, направил съм много ремонти, включително и на Съдебната палата. Те отказаха да ми платят не само за тази сграда, която тогава строях, но и за предишен строеж. Затова си изтървах нервите и ги застрелях. Сега много съжалявам. Почерних живота на тези хора и на своето семейство". С тези емоционални думи се обърна към съдебния състав строителният предприемач Драгомир Драгомиров, който застреля двама свои партньори и опита да очисти трети в столичния квартал "Витоша".

Реклама

Кървавата трагедия се разигра на 18 май 2017 г. в офиса на убитите бизнесмени Стойка Мишева и Вячеслав Коев. Поводът е спор за неиздължени пари покрай строежа на затворен комплекс. Драгомиров на няколко пъти опитвал да си вземе парите, но инвеститорите отказвали категорично. Отчаян, строителят в четвъртък сутринта вади пистолета си от сейфа и цъфва в офиса на клиентите си, за да си иска парите. След пореден отказ изпада в ярост и започва да гърми на месо. При бруталната стрелба е ранен и синът на инвеститорката Стойка Мишева - Станимир. На косъм от смъртта се разминава и друг от неплатилите съдружници - Дмитро Куропаткин, който успява да избяга секунди преди стрелбата. Час след касапницата Драгомиров е заловен от ченгетата, докато се връща на местопрестъплението.

След емоционалното си изявление Драгомиров направи пълни самопризнание за извършеното зловещо престъпление и делото започна по съкратеното производство след изричното одобрение на прокуратурата. При него отпада нуждата от разпит на свидетели и десетки заседания, като за сметка на това присъдата се намалява с една трета. Отпада и възможността за доживотен затвор, макар убийството да е изключително жестоко. Преди да се стигне до наказанието, между килълъра и адвокатите на загиналите възникна спор относно парите, които е трябвало да получи. Димитров обяви, че конфликтът е за около 150 хиляди лева. Невъзможността да си получи изработеното го заплашвала с фалит. В опит да се изкара жертва Драгомиров се похвали, че в същото време той плащал заплати на над 100 работници.

Близки на загиналите чрез своите адвокати обявиха, че дължимата сума е едва 1800 лв. С аргумент, че поводът за убийството няма как да са пари, защитниците настояха килърът да получи 30 години затвор. Прокурорът по делото бе далеч по-снизходителен, настоявайки за едва 20 г. , което с намалението от една трета прави едва 13 години и 4 месеца.

След кратък размисъл Софийски градски съд поряза опитите на държавното обвинение за снизходително наказание.

Съдия Ралица Манолова обясни, че според съдебния състав наказанието, което е трябвало да получи Драгомиров, е доживотна присъда, но тъй като по съкратената процедура тя се изключва, съдът му е дал 25 години затвор.

Реклама
Реклама
Реклама