Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7107619 www.bgdnes.bg

Яблонски и Паулиньо излизат на патерици

Двама от основните футболисти на "Левски" Давид Яблонски и Паулиньо са готови да рискуват и да играят срещу "Лудогорец". Дербито на есента е утре от 20,00 ч. в Разград.

Чехът и бразилецът са с травми.

Паулиньо бе сменен принудително срещу "Славия" и виси със страшна сила за мача с "орлите". Яблонски се оплаква от контузия в аддукторите в последните дни и също стресна "сините". Двамата са обявили пред треньора Славиша Стоянович, че са готови да излязат на инжекции срещу "Лудогорец". След последната тренировка днес ще се вземе решение дали ще се рискува с пускането им в игра.

Реклама

Както "България Днес" съобщи, звездата на тима Габриел Обертан вече игра на инжекции в няколко мача преди прекъсването заради срещите на националния отбор.

В Разград също се готвят сериозно за мача с "Левски", който ще бъде последен под ръководството на бразилеца Пауло Аутори.

Наставникът твърди, че си тръгва заради уволнението на спортния директор Методи Томанов.

"Нямаше да бъде етично от моя страна да остана, след като бе махнат човекът, който ме доведе в клуба", коментира Аутори.

Едно е ясно - мощната бразилска колония в "Лудогорец" ще направи всичко възможно да изпрати своя именит сънародник с победа.

"България Днес" се свърза с бившия вратар на "орлите" Урош Голубович, който е шампион и носител на Купата на България през сезон 2011-2012 г.

Урош е известен с точните си прогнози, доказани неведнъж.

Реклама

"Лудогорец" ще победи "Левски" - категоричен е Голубович. - Основната разлика между двата отбора е шампионският опит, който имат "орлите".

"Лудогорец" е свикнал да бъде на първо място, това е нещо обичайно за този отбор. При "Левски" не е така. Да, сега "сините" са начело в класирането, но това се случва, след като дълго време отборът не бе реален претендент за титлата.

"Лудогорец" знае как да играе във важните мачове и да бъде максимално ефективен. Очаквам именно това да се окаже решаващо и в двубоя с "Левски".

Урош коментира и репутацията на треньора на "сините" Славиша Стоянович в родната му Сърбия.

"Славиша е много обичан от феновете на "Цървена звезда", защото успя да направи отбора шампион след дълъг период без успехи - каза Голубович. - Това е важно за запалянковците и никога няма да бъде забравено. Вижда се, че Стоянович работи добре и в "Левски". Но още е много рано да се говори за това дали ще успее да спечели титла и в България."

Със сигурност успех в Разград ще даде криле на "Левски", утвърждавайки отбора на първото място, а това покачва и напрежението преди двубоя в Разград.

Легендата на "сините" Наско Сираков изстреля залп по противника с интервю за "Тема Спорт", в което заявява, че съдиите може да спрат устрема "Левски".

Бившият нападател твърди, че реферите съмнително често допускат грешки в полза на шампионите.

"Всеки има право да говори каквото пожелае, не желая да коментирам всяко мнение, изказано в медиите - каза пред "България Днес" шефът на съдийската комисия Йордан Сталев. - Реферите се справят добре, не виждам защо трябва да бъдат нападани."

Вчера стана ясно, че мачът "Лудогорец" - "Левски" ще бъде ръководен от Георги Кабаков.

Реклама
Реклама
Реклама