Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7107726 www.bgdnes.bg

Северин се връща на местопрестъплението

След по-малко от две седмици от убийството на 30-годишната журналистка Виктория Маринова душманинът й Северин Красимиров може да се върне на местопрестъплението! Разследващите се надяват той да си признае пред тях и да се навие на следствен експеримент, който да се проведе на мястото на бруталното зверство край брега на Дунав в Русе, научи "България Днес".

В повечето случаи следственият експеримент се провежда, за да се изяснят версии и показания на разпитвани лица или да се съпоставят експертизи, обясняват юристи. Действието представлява реконструиране на цялата обстановка, при която се случва престъплението.

Реклама

Вчера Русе тръпнеше в очакване на убиеца на Вики. Разследващите го чакаха, за да му повдигнат обвинения, да го разпитат и да му вземат ДНК проби, а потресените съграждани на тв водещата се интересуваха кога обвиненият ще се появи в съда, за да излязат на протест.

Северин пристигна в България в сряда вечерта, след като Германия допусна екстрадицията му. Докараха го служители на Съдебна охрана, които пътуваха до Франкфурт, за да го вземат от немските власти. За конвоирането на 20-годишния циганин се грижеха трима служители. Те го вързаха с пранги и оковаха белезниците на ръцете и краката му с колан за кръста.

Младежът пътуваше тихо и спокойно на последната седалка, не е имало инциденти по време на пътя, увериха пътници от полета на "Луфтханза". На родна земя Северин беше посрещнат от няколко буса на полицията и Главна дирекция "Охрана". Той напусна самолета през задната врата при засилени мерки за сигурност.

В сектора за сигурност на летището ченгетата му свалили отпечатъци и го снимали. След това гардовете са го отвели да нощува в Следствения арест в София, тъй като законът забранява конвоиране по тъмно. Минути преди 13 ч. Северин бе превозен до дунавския град. Там го очакваше служебният му адвокат Иван Дойнов, който е присъствал на задочното повдигане на обвинения и следствените действия, извършени в отсъствието на Северин. "Ако обвиняемият реши да си упълномощи адвокат, аз ще се оттегля", увери пред вестника защитникът. Според запознати шестима юристи от Русенската адвокатска колегия са отказали преди това да защитават душманина на Вики. Той ще отговаря за изнасилване и убийство, извършени по особено мъчителен начин. От прокуратурата привикали съдебен лекар, който да направи нужното освидетелстване на Северин.

Жената на убиеца Емел разказа, че се е изселила от Русе заради заплахи за живота, които отправяли съседите й от ромските махали "Тракцията" и "Селеметя". "Изгониха ни, спала съм навън тази нощ. Избягахме и не можах да си взема нищо – дрехи нямам, нищо нямам. Не ме пуснаха в собствената ми къща да се прибера. Аз каква вина имам, да не съм го извършила аз туй нещо", жалваше се Емел.

Тя се покрила заедно с майка си в близко село. Момичето призна, че обича Северин и не вярва той да е извършил убийството. Сигурна е, че ще го подкрепя каквото и да се случи с него, а ако бъде осъден, ще му ходи на свиждане.

Лоша случайност

Близките на Вики обявиха, че очакват най-тежкото наказание за изрода Северин - доживотен затвор. Бившият свекър на журналистката Румен Максимов не е убеден, че Северин е действал сам. По думите му Вики е била млад, здрав човек, спортист, който не би се дал лесно. Близкият на убитата журналистка допуска, че може да са се събрали нещастни случайности, като тежкия удар в носа й, заради който се е задушила с кръв.

Реклама
Реклама
Реклама