Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7109714 www.bgdnes.bg

Венгер се размина с "Байерн"

Легендарният Арсен Венгер се размина с треньорския пост в "Байерн" (Мюнхен). Засега. Шефовете на баварците свикаха извънредна пресконференция, на която се очакваше да обявят раздяла с настоящия наставник Нико Ковач и назначението на французина. Вместо това босовете Карл-Хайнц Румениге, Ули Хьонес и Хасан Салихамиджич защитиха играчите и треньорите от жестоките критики напоследък. "Байерн" е в тежка криза от началото на сезона и е едва на шесто място в Бундеслигата след първите седем кръга. Румениге и Хьонес дръпнаха конско на журналистите и ги обвиниха в неаргументирани нападки. Шефовете застанаха твърдо зад ветераните Ариен Робен и Франк Рибери, които са в слаба форма и бъдещето им в Мюнхен е под въпрос. Капитанът Мануел Нойер също бе защитен от критиките за незадоволителна форма.

"Днес ние ще защитим нашите играчи и нашия треньор - каза Румениге. - Ние не търсим причините за загубите в медиите. Това обаче, което се случва в пресата в последно време, показва липса на всякакво уважение и прекрачване на граници."

Въпреки подкрепата Нико Ковач далеч не може да е сигурен за поста си. Ако кризата продължи, той ще бъде освободен след края на полусезона. Фаворитът за негов заместник Арсен Венгер обяви, че се завръща във футбола от Нова година. Французинът е без работа от лятото, когато напусна "Арсенал".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама