Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7109774 www.bgdnes.bg

Заснеха филм в Англия за касапина Костадин

Филм за изверга Костадин Костов, претрепал по особено жесток начин съпругата си Гергана, засне британската телевизия "Скай". Документалното видео е част от поредицата "Как залових убиец" на телевизията.

Серията за българския касапин е излъчена преди няколко дни. В нея телевизионният екип проследява минута по минута работата на десетките ченгета от английския град Екзитър и агенти от Скотланд ярд, ангажирани с разплитането на едно от най-мистериозните убийства в Англия. Заради изключителната сложност на случая самото разследване продължава близо година. Следва бърз процес и Костов е осъден на доживотен затвор.

Реклама

Документалния филм започва няколко месеца преди самото убийство. Късно вечерта Костов нахлува в жилището на съпругата си Гергана Проданова. По това време двамата са разделени. Заради ежедневните скандали от ревност и жестоки побоища 42-годишната жена е принудена да избяга от Стара Загора в град Екзитър и започва работа в хотел. Опитите й да се скрие са безуспешни. Костадин бързо я намира и също заживява в града. Двамата се срещат няколко пъти, като извергът отново я бие. За да се стигне до фаталната вечер на 4 август 2016 г.

След работа Гергана отива в апартамента на Костадин и му признава, че се е влюбила в друг човек. Новината вбесява изверга и той убива брутално съпругата си с нож и душене. След това натиква трупа в огромен куфар и го захвърля край жп линия в града. В деня след убийството Проданова е обявена за изчезнала, след като не се явява на работа. Заелите се със случая ченгета разпитват Костадин, който отрича да знае нещо. Случаят е на път да потъне в архивите, но на 16 август куфарът с голото тяло на Гергана е открит. След ката става ясно, че жената е убита, в разследването са включени всички налични ченгета в града. Криминалистите трескаво преглеждат записи от охранителните камери в целия град. Една от тях показва как мъж носи подобен куфар по улиците и често спира да си почива. Лицето на изверга не се вижда добре заради нахлупената шапка. За да докажат, че мъжът от мътния образ е именно Костов, полицаите използват и специалист по език на тялото, който посочва, че обвиняемият се движи по същия начин като от записите.

Анализ на записите от следващите дни показва, че извергът на няколко пъти се е връщал до мястото, където е захвърлил куфара. От мобилния му телефон се разбира, че докато стои на метри от тялото на бившата си жена, той е влязъл в интернет с въпрос "за колко време ще се разложи човешко тяло?".

Костадин продължава да отрича вината си. За да го оборят, ченгетата започват преравяне на боклука в местния център за рециклиране на отпадъци. След щателен оглед на стотици тонове смет попадат на торбата, в която са скрити дрехите на убитата Гергана. Направеният анализ открива следи от кръвта на убиеца по тях. Отделно експертиза доказва, че са нарязани с ножица, открита в апартамента на Костов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама