Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7110528 www.bgdnes.bg

Модният корифей Страхил Гановски: Илия Павлов пробва да подкупи Тръмп

Искаше да даде на сегашния американски президент куфар с пари, за да спазари Ивайла Бакалова за шестицата на "Мис Вселена"

"Аз съм първият българин, който опита да подкупи днешния американски президент Доналд Тръмп, и казвам това честно и с ръка на сърцето си".

Реклама

Това сподели модният корифей Страхил Гановски, който с днешна дата е силно разочарован от поведението на бившата Мис България Ивайла Бакалова.

"Мислих много, преди да споделя това пред вас. Мина и месец от конкурса, който направих като лицензиант на марките "Мис Вселена" и "Мис Свят България". Но ме разочарова лъжата на Ивайла Бакалова спрямо мен. Бях я поканил да дойде да журира в нашия конкурс, но тя обясни, че пътувала веднага след "София фешън уик" - модно събитие, на което бе лице. На другия ден обаче беше пуснала снимки от България и от купон с нейни приятелки, в същия ден, в който ми каза, че пътува. Стана ми болно, защото аз открих тази жена за света, за модния подиум, направихме я мис, известна, и не смятам, че трябваше така да ме лъже", тъжен е днес Гановски.

По неговите спомени приятелка довела за ръка Ивайла Бакалова и му я представила на плажа на Дружба във Варна. "Беше обикновена, искаше да участва в конкурса, който правехме - "Мис България – Вселена", и аз й разреших да се пробва. Тя стана първа, макар журито да не беше съгласно, защото Ивайла не можеше да говори като хората. Имаше говорен дефект. Пращахме я и на логопед, направихме какво ли не за нея. И като спечели, заедно отидохме на световния конкурс в Щатите, на конкурса на Доналд Тръмп. Но, пак да се върна, защото ми е болно, аз нито веднъж досега не съм молил г-ца Бакалова за нищо, само за това журиране и тя така да ме излъже! Кажи истината поне, познаваме се", обяснява още Гановски и се връща не случката, която изживял в Щатите.

"Заради Бакалова Илия Павлов ми даде куфарче с пари, за да спонсорираме конкурса на Тръмп и да я класираме в шестицата", обяснява Гановски. Това се случило 2002 година.

"По това време Ивайла тъкмо бе спечелила предишната година "Мис България - Вселена 2001" и трябваше да представи страната ни на най-големия световен конкурс за красота на Доналд Тръмп - "Мис Свят". Той се състоя в Пуерто Рико, в столицата Сан Хуан. Заминахме заедно с Ивайла и с един оператор от БНТ, който трябваше да снима конкурса близо 20 дни. На един от разговорите с момичетата присъства и лично Доналд Тръмп. Тогава не съм и мислил, че след време той ще стане президент на Щатите", смее се днес Гановски.

Представителят на България носил личен подарък на бизнесмена - българска икона, която много го впечатлила. "На срещата точно тогава успях да вметна, че искаме да спонсорираме конкурса му с пари. Преди това Илия Павлов ми беше дал куфар с долари да платим мястото на Ивайла. Доналд обаче се засмя и каза: "Г-н Гановски, тук има представителки от цял свят. Повярвайте, за всяка една от тях ми предлагат не един, а десетки куфари с пари да влязат момичетата им в тройката, но това на мой конкурс никога няма да се случи. Има си жури, то да решава", разказа Гановски, който веднага след отговора допълнил, че се шегувал с предложението си. "Казах му, че имам пет долара в джоба си, за да замажа гафа, което, разбира се, не беше вярно. Имах пари", смее се Гановски днес.

Реклама

Веднага след това пътуване Ивайла Бакалова се връща в страната ни без титла и с подвита опашка, но любовта между нея и Илия Павлов процъфтява с пълна сила. На следващата година – 2003, шефът на "Мултигруп" пада убит.

Според Гановски без съмнение Ивайла е била голяма любов за Илия Павлов.

"Той бе в развод с Дарина Павлова малко преди да го убият. Доколкото знам, само дни ги деляха от решението на съда. Очакваха документите от бракоразводното си дело, което щеше да ги признае за разделени."

Според човека, направил стотици български красавици известни, Дарина и Илия са стигнали до развод не защото борецът е искал да сключи брак с друга, а защото искал на спокойствие да се наслади на любовта си с Ивайла Бакалова.

"Тя беше твърде близка до сърцето на Илия. Той си беше влюбен в нея и със сигурност това е дало отражение на брака му. Като цяло Илийката никога не е бил женкар или голям ухажор. За да се разделят с Дарина, имаха и други проблеми, не точно изневери", спомня си Страхил.

Като се върне назад човекът, изтеглил на върха Соня Васи и Юлияна Дончева, се сеща само за весели спомени с Илийката, както всички наричали бореца. За разлика от него със съпругата му Дарина никак не бил в добри отношения.

"Не сме имали конкретни скандали или проблеми. Заради Илия влязох в съдружие с Дарина във фирмата "Мегаталант". Проблемът дойде от това, че Дарина постоянно ме изолираше от бизнеса, не се допитваше до мен, решаваше еднолично нещата, а всъщност бяхме партньори. Накрая ми писна и реших да се разделим. Но не само фактът, че не "мелех брашно" с нея, ме караше да не харесвам Дарина. Тя е изключително властолюбива жена. Много обича да си прави пиар на гърба на всеки по-интересен човек, когото срещне в живота си", смята Гановски.

Страхил се познава с бореца ни още от военната школа на ЦСКА. Там той е зам.-шеф на базата. "Илия беше единственият софиянец. Живееше до мен на "Граф Игнатиев". Познавам се с баща му, винаги сме били приятели. Истината е, че гледах на него като на син, защото беше много схватлив и не го мързеше. Митове са това, че той е получил от така наречените червени куфарчета. Илия беше комбинативен човек и умееше да прави бизнес. Аз си имам своя теория защо го убиха - не заради това, което е направил, а заради това, което щеше да направи. Ако не беше убит, щеше да се прочуе и извън България, да набере още сили и в бизнеса. Щеше да стане неудобен", смята бившият кадър на БНТ Страхил Гановски.

Реклама
Реклама
Реклама