Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7110602 www.bgdnes.bg

Северин Красимиров ридае в съда: Признавам! Аз убих Виктория!

7 удара в главата причиняват фатална тежка мозъчна травма и задушаване на журналистката

"Аз убих Виктория! Виновен съм и много съжалявам! Не мога да повярвам, че съм го направил." Така ридаещият Северин Красимиров призна за жестокото престъпление, в което е обвинен.

Реклама

Бруталното убийство на русенската журналистка Виктория Маринова бе извършено на 6 октомври т.г. Трупът й бе открит сред буйна растителност на крайбрежната алея на Дунав. Четири дни по-късно бе заловен избягалият в Германия Северин Красимиров. Той бе екстрадиран у нас в сряда вечерта. В четвъртък официално му бяха повдигнати две обвинения - за изнасилване и убийство.

Младият ром се изправи пред Окръжния съд в Русе, за да бъде определена мярката му за неотклонение. Магистратите бяха категорични, че той трябва да остане в ареста, след като това пожела не само прокуратурата, но и служебният му защитник. Адвокат Иван Дойнов обясни, че Красимиров има основателни притеснения за живота си, затова е добре той да бъде задържан за постоянно.

Пред журналисти Северин Красимиров обясни, че почти нищо не помни от фаталната си среща с Виктория. Бил пиян и дрогиран, връщал се пеша от купон към вкъщи. Бутнал тичащата жена или тя го бутнала, разменили си реплики и после я ударил. На въпроса какво наказание заслужава той отговори: "Каквото ми дадат. Ако е доживотен затвор, ще го лежа", заяви Северин и избухва отново в плач.

По време на заседанието за мярката за неотклонение бяха изнесени и смразяващи факти за причините, довели до смъртта на 30-годишната журналистка.

"Виктория Маринова получава 7 интензивни силни удара по главата. Причина за смъртта й е задушаване и тежки мозъчни травми, нанесени с тежки предмети. Открити са следи от биологичен материал по дрехите на Северин, по него и по жертвата, които недвусмислено сочат за убиец Красимиров", стана ясно от думите на окръжната прокурорка Кремена Кулицова.

Разследващи са категорични, че събраните до момента доказателства обвързват без съмнение Северин с тежкото престъпление. След като бе конвоиран от София в следствения арест в Русе, Северин е подложен на разпит, който продължава повече от 4 часа. По време на беседата с криминалисти той признава, че след като се гаври с журналистката, побягва, минава по утъпкана пътека. В нейния край той решава да изключи и да зарови телефона на жертвата, за да не бъде открит от властите. Северин дава толкова точно обяснение пред ченгетата в следствения арест, че малко по-късно устройството е намерено.

Реклама

Категорично доказателство срещу Северин е и ДНК пробата, взета от него след връщането му у нас. Биологичният материал напълно съвпада с този, намерен по жертвата. Еднакви са и откритите отпечатъци, разкриват още криминалисти, водещи разследването за бруталното убийство.

За жестокото изнасилване на Вики Северин може да отнесе присъда от 20 г. затвор, а за убийството й - решетки доживот. Но тъй като законът не позволява доживотен затвор за лица до 21 г., килърът ще се отърве с присъда от 20-30 г. Ако признае вината си, може да съкрати престоя си в зандана с една трета, разкриват юристи.

Още преди да бъде върнат от Германия, близки на Северин намекнаха, че той ще се измъкне от обвинението, тъй като е невменяем. 21-годишният мъж потвърди казаното от майка му, че е пил хапчета за психически проблеми, не знае точно какви. Пастрокът му Асен Георгиев също обяви в национален ефир, че Северин, както и неговите брат и сестра "не са добре с главата" и доскоро пиели лекарства за този проблем.

Георгиев обясни, че Северин се разкаял и много съжалявал, че е убил младата жена, особено когато разбрал, че има 7-годишна дъщеричка. "Не му повярвахме, но той настояваше, че е извършил убийство, че бил пиян, докато го е извършвал", разкри пред Би Ти Ви пастрокът на Красимиров.

В залата на Окръжния съд в Русе стана ясно още, че Северин е на 20 години и има начално образование, тъй като няма завършен 8 клас.

Седмият защитник го поема

Шест служебни адвокати отказват да защитават в съда обвинения в убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Последният попитан е юристът Иван Дойнов. Той нямал право да откаже да брани Северин.

За да бъдат спазени всичките му права, Северин Красимиров е настанен и в килия, която отговаря стриктно на европейските изисквания. Това бе сред поставените условия от страна на германските власти, за да върнат заподозрения у нас.

Реклама
Реклама
Реклама