Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7112439 www.bgdnes.bg

Защо Димитров се е подстригал почти до голо?

Какво става с косата на Григор Димитров и защо се е подстригал толкова късо? Въпросът измъчва феновете на българската първа ракета в тениса, след като той се появи във Виена в новия вид. В австрийската столица тази седмица той ще участва в местния турнир.

Купища снимки, качени от негови привърженици, обикалят социалните мрежи, форуми и сайтове, отразяващи този спорт, и мнозина се питат дали хасковлията няма проблем с оредяваща и опадаща коса.

Реклама

Най-добрият български тенисист започва срещу квалификант участието си в турнира от сериите АТР 500 във Виена. Топракетата ни е трети поставен в основната схема, като пред него са Доминик Тийм (1) и Кевин Андерсън (2), които пък стартират срещу съответно Ришар Гаске и Николоз Басилашвили.

Димитров е в половината на Тийм, а ако преодолее първото си препятствие в австрийската столица, ще се изправи срещу друг квалификант. След това го очаква мач срещу някой измежду седмия в схемата Фабио Фонини, Дамир Джумхур, Мартон Фучович или друг играч от пресявките.

Потенциално Димитров може да срещне Тийм на полуфиналите, макар че преди това австриецът трябва да се справи не само с Гаске, но и с опасните Жо-Вилфред Цонга и Сам Куери. Също така е възможно Кей Нишикори да се пребори за място на полуфиналите и отново да премери сили с Григор, както беше на „Мастърса“ в Рим тази година (6:7(4), 7:5, 6:4 за японеца).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама