Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7114329 www.bgdnes.bg

Синът на Жоро Шопа върти ресторант

Ресторантьорския бизнес атакува синът на Георги Семерджиев - Жоро Шопа. Младият Лоренцо се готви да отвори тузарско заведение на апетитно място в столицата, научи "България Днес".

Едва 23-годишният Семерджиев се е нагърбил сам със сериозното начинание и лично ръководи трескавия ремонт, който кипи в момента в заведението. Ресторантът ще отвори врати на мястото на бивш суши-бар точно срещу басейна "Спартак". Младият бизнесмен ще се бръкне дълбоко в джоба, защото настоява да получи луксозен и модерен интериор, без да прави компромиси и с оборудването в кухнята, разкриват запознати.

Реклама

Синът на Жоро Шопа все още търси персонал за ресторанта. Лоренцо Семерджиев опитва да вербува служители за заведението си дори чрез личния си фейсбук профил. В социалните мрежи той публикува новината за новия ресторант, както и че търси главен готвач, сервитьор и барман. Стартовата заплата за служителите ще е между 900 и 1500 лева, става ясно от сайт за безплатни обяви за работа в новото заведение.

Фирмата, която стои зад мащабния проект, е "Рагаци БГ" ЕООД. Лоренцо става едноличен собственик на дружеството в началото на октомври, когато е заличен неговият съдружник Амир Саид Хадеи. Едва 3 години по-големият от Семерджиев партньор е син на председателя на Иранско-българска бизнес асоциация Саид Хадеи, разкриват запознати.

Въпреки крехката си възраст Лоренцо Семерджиев има сериозен бизнес опит зад гърба си. През 2016 година е основана фирма "Фешън рентал". Съдружници с по 50 процента в нея тогава са арестуваният син на хотелиерите Маринела и Ветко Арабаджиеви – Вълчо, и наборът му Лоренцо Семерджиев. Малко след създаването си дружеството отваря свръхлуксозен нощен клуб в притежавания от Ветко Арабаджиев хотел "Маринела", става ясно от публикувани обяви за набиране на персонал. След впечатляваща инвестиция и мащабна реклама клуб "Мегами" бързо се превръща в едно от най-хитовите заведения в София.

Година след създаването на фирма "Фешън рентал" клубът на Вълчо- младши и Лоренцо сменя своя собственик. Двамата прехвърлят акциите си във "Фешън Рентал" на съпругата на Ветко Арабаджиев Маринела. От документите става ясно, че реализираната през сделката цена е по-скоро символична. На фона на оборотите от милиони левове годишно цената на акциите е едва 100 лв. Това според юристи подсказва, че сделката е по-скоро фиктивна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама