Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7140149 www.bgdnes.bg

Без Везенков срещу Босна

Лидерът на националния отбор по баскетбол Александър Везенков няма как да играе в световната квалификация срещу Босна и Херцеговина, съобщи неговият баща Сашо. Мачът е на 30 ноември в Ботевград. Крилото на гръцкия гранд "Олимпиакос" беше включен в тима от селекционера Любомир Минчев. На същия ден атинският клуб има мач от Евролигата.

"Невъзможно е да го пуснат, дори и мачът на "Олимпиакос" да беше ден по-рано - сподели за "България Днес" бащата Сашо Везенков. - За съжаление продължават проблемите между Евролигата и ФИБА с датите. Имаме много хубаво поколение момчета. Видя се, че дори и без Александър малко не стигна да победят Чехия. Националите вървят много добре. Победата срещу Франция е все едно "Жигула" да изпревари "Ферари" на пистата "Монца". С Русия бяхме близко, но там имаше и съдийски намеси."
Александър Везенков изглежда възроден след завръщането в Гърция. В последния мач за националната купа той записа 13 точки и хвана 11 борби при успеха над "Колосос" с 84:53. Българинът получи приза за най-полезен играч.
"Догодина ще дойде неговото време - убеден е Везенков-старши. - В Гърция се чувства у дома. За всеки спортист е важно да има треньор зад гърба. Стоичков нямаше да стигне дотам, ако не беше Йохан Кройф. С онова настъпване директно си заминаваше при Луис Ван Гаал."
Бащата на Александър Везенков е убеден, че успехите идват заради неуморната работа на таланта.
"Няма време да се зарадва на добър мач, защото следващият е след два дни - обясни Сашо Везенков. - Хубаво е, че започна в Гърция с баскетбола. Много съм му говорил как не трябва да се задоволява с малкото. В България целите са много ниски. Медиите не критикуват младите баскетболисти."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама