Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7140742 www.bgdnes.bg

Естрадната звезда Орлин Горанов: С Кристина Димитрова се разминахме с атентат!

Забавихме се за финала на маратона в Бостън точно преди там да гръмнат бомбите

"С Кристина Димитрова и Иван Тенев пропътувахме заедно хиляди километри в България и в чужбина, споделихме вълнуващи моменти заедно, но никога няма да забравя как за малко не преживяхме атентат. В този смисъл можем и двамата да кажем, че живеем втори живот. Късметът ни спаси."

Реклама

Това сподели голямата звезда на българската естрада Орлин Горанов, който на 21 ноември ще представи биографичната си книга "Да започнем отначало".

В нея той разказва за случката през 2013 г., когато на турне в Америка двамата с Кристина Димитрова се оказват в Бостън по време на бомбените атентати на ежегодния маратон.

"Най-голямото ми желание е никога повече да не се случват такива абсурдни дни в живота ни. Нямам обяснение откъде идва и защо изобщо съществува огромното противоречие у човека - от една страна, има дарбата да обича и да създава красиви неща, а от друга - да бъде изобретателен и безумен в жестокостта си. На следващия ден след концерта в Бостън планирахме да се разходим из града и да погледаме финала на маратона. Не се случва често да си свидетел на спортно събитие от такъв мащаб. Бяхме отседнали в дома на организаторите на турнето, недалеч от центъра. Но се забавихме и докато още се канехме да тръгнем, чухме по телевизията ужасната новина. Целта на атентаторите беше точно финалът на маратона, най-голямото струпване на хора, където искахме да отидем и ние. Разминахме се за час. И този ден, вместо да се превърне в празник, в тържество на човешките възможности, приключи като безсмислена трагедия. Бяхме втрещени не само от случилото се, но и от късмета си - можеше да сме сред жертвите", разказва въодушевено Орлин.

И други случки, които хващат за гърлото, споделя знаменитият ни оперен и естраден певец. "Например в Никарагуа един българин, фен на песните ни, искаше да ни подари оцелот - вид дива котка, разпространена в Централна Америка. Ние отказахме. И по-скоро Криси. А човекът отглеждаше изключителни животни - кучета, котки, папагали, крокодилче, маймунки и много други. Предложи оцелотът на Криси с думите: "Мадона има леопард, защо ти да нямаш оцелот?". Щял да извади всички необходими документи, за да може тя да си го вземе в България. Криси се почуди, помисли, но отказа. Как да гледаш животно, което ще стане два метра и по всяка вероятност в един момент ще трябва да се разделиш с него, за да го оставиш в зоологическата градина? Не беше добра идея. Така Криси пропусна възможността да си вземе хищник за домашен любимец", разказва през смях Горанов.

В книгата за изпълнителя излизат наяве още много неизвестни за широката публика интереси на Орлин Горанов - като ученик той е запленен от зоология, тренира лека атлетика, ориентиране, стрелба и печели състезания по биатлон. В гимназията се научава да разбира и от двигатели с вътрешно горене, което пък му помага да се справя в трудни ситуации по време на турнетата из страната по-късно. А лекотата, с която усвоява чужди езици, е плюс при многобройните му гастроли по света. "Премиерата е на 21 ноември, ще се радвам хората да дойдат и да попеем заедно", споделя още големият Орлин Горанов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама