Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7143777 www.bgdnes.bg

Вдигат Пацо Тигъра за Кипър

Ще може ли вратарят Пламен Илиев да пази в ключовия мач с Кипър?

Това е основният въпрос, над който умува националният селекционер Петър Хубчев седмица преди гостуването в Никозия за предпоследния ни мач в турнира Лига на нациите.

Илиев със сигурност пропуска утрешния мач за клубния си отбор "Астра" в румънското първенство.

Реклама

Тимът на Пацо Тигъра приема "Поли Яши" без титулярния си вратар.

Пламен е с разтегната връзка на дясното коляно, но ще пътува за лагера на националния отбор. Той се лекува в България през последната седмица, но замина за Румъния, за да продължи с процедурите в клубния си отбор. Засега шансовете да играе срещу Кипър са 50 на 50, докато за домакинството на Словения почти сигурно ще е възстановен.

Хубчев събира "лъвовете" на сбор в понеделник. Освен Илиев той ще има на разположение още двама вратари - ветерана Георги Петков и младия Димитър Евтимов.

Петков се представя на ниво в "Славия" и е безспорният лидер на "белите".

Опитът му може да бъде безценен във важните битки от турнира.

До последния момент селекционерът Петър Хубчев ще умува над дилемата кой да пази в мача срещу Кипър. Треньорът не смята да рискува с Пламен Илиев дори и при най-малки съмнения, че той няма да е напълно възстановен за мача.

Ветеранът Георги Петков и вратарят на английския "Бъртън" Димитър Евтимов започват с равен старт подготовката в националния отбор. В зависимост от това как се представят в тренировките, Хубчев ще реши кой ще бъде основната алтернатива на Пламен Илиев. Предимството на Петков е в огромния опит и хладнокръвие, но на всички е ясно, че на 42 години той няма бъдеще в националния отбор. От своя страна Евтимов е в страхотна форма през последните два месеца и е с огромна заслуга за сензационното представяне на "Бъртън" в турнира за Купата на лигата в Англия, където отборът му достигна четвъртфинал, където може да срещне грандовете "Манчестър Сити", "Челси", "Арсенал"...

Засега Хубчев отказва да коментира избрания състав за мачовете с Кипър, в който за първи път попадат Евтимов и нападателя на "Левски" Станислав Костов.

"Да, има две нови имена, но не е удобно точно сега да говорим за това - каза селекционерът при награждаване на деца таланти. - Аз и екипът ми се стремим, според вижданията си, да изберем най-доброто, което сме преценили, че ще може да ни свърши работа."

Преди дни лека критика към състава направи президентът на "Славия" Венцислав Стефанов, но същевременно похвали работата на Хубчев. "Надявам се, че ще си свери часовника и ще направи правилния избор, защото има някои фигури, които отдавна са изчерпани - коментира Стефанов. - И където играят, също ги няма никакви. Представянето ни в Лигата на нациите е много добро. Когато гледах последния мач, видях двама-трима полузащитници, които уж са ръгачи, но срещу Норвегия не можаха да направят нищо. Не искам да се бъркам, не е моя работа, Петър Хубчев много по-добре от мен разбира от футбол."

Реклама
Реклама
Реклама