Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7145520 www.bgdnes.bg

Нападението с нож в Мелбърн вероятно е свързано с тероризъм

Нападението с нож в австралийския град Мелбърн, при което загина един човек и двама бяха ранени, вероятно е свързано с тероризъм, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирайки местната полиция.

Нападението беше извършено в центъра на Мелбърн по време на час пик и доведе до затваряне на улици за около час, предава БТА.

Реклама

Според полицията мъжът излязъл от превозното средство, което след това се подпалило. Той нападнал полицаи с нож и бил прострелян, и по-късно починал в болницата. Една от жертвите също е загинала, а двама други са в болница. Колата е била натоварена с газови бутилки.

Заподозреният, родом от Сомалия, е познат на полицията и случаят се разглежда като тероризъм, съобщи Греъм Аштън, главен комисар на полицията в щата Виктория. "Не смятаме, че все още има заплаха, но със сигурност го разглеждаме като терористичен инцидент", подчерта той.

Предполагаемият престъпник е емигрирал в Австралия от Сомалия през 90-те години на миналия век. При нападението той е крещял "Аллах акбар", съобщава ТАСС. Мерките за сигурност в района на Мелбърн са засилени.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама