Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7147511 www.bgdnes.bg

Глоба за Кабрал

Ръководството на "Левски" има намерение да глоби нападателя Жерсон Кабрал. Прчината е глупавият червен картон, който футболистът си изкара при загубата с 0:1 от "Черно море". След нея "сините" се смъкнаха на трето място в класирането на Първа лига.

Той остави отбора си с 10 човека в 68-ата минута. Това стана, след като в рамките на 120 секунди си изпроси два жълти картона. Първо изпълни фаул преди съдийския сигнал на Николай Йорданов. Минута по-късно симулира в опит да си изпроси дузпа и беше изгонен.

Реклама

Заради несериозното му поведение той ще бъде санкциониран от шефовете си, научи "България днес". Кабрал ще отнесе глоба според вътрешния правилник, като тя ще е между 1000 и 2000 лв. Най-вероятно нападателят ще трябва да си плати и санкцията, която ще му бъде наложена от БФС. По принцип тези суми се поемат от клуба. Само при решение на шефовете те се удържат на футболиста.

Кабрал има договор с "Левски" до края на сезона. До момента преговори за удължаването му не са водени. Той бе в ужасна форма по времето на Делио Роси. Възроди се след идването на Славиша Стоянович и стана основен футболист на "сините". Интерес към него проявяват и няколко чуждестранни клубове.

"Сините" бяха пуснати в почивка след загубата от "Черно море" заради паузата в шампионата. По време на нея най-сериозно внимание Стоянович ще обърне на подготовката и състоянието на вратарите си. Срещу "Черно море" той пусна Мартин Полачек, след като Божидар Митрев направи уникална грешка при успеха над "Ботев" (Пд) с 4:1. Словакът за пореден път не оправда доверието и е с основна вина за гола на варненци. Той опита да намери с ръка тръганлия в а така Давид Яблонски, но топката попадна в Петър Витанов. Фуболистът на домакините центрира и Жоржиньо от 10 метра прати топката в мрежата.

"Имаме проблем на вратата - призна Стоянович. - Дадохме на противника рамо и класен отбор като техния се възползва. Говоря с треньора на вратарите, търсим решение. Направихме грешка, която не се прави и от 15-годишните. Дадохме топката и ни вкараха гол. Няма как да спечелим двубой само с едно полувреме и с красива игра, и атрактивен футбол само на домашен терен, както се получава на "Герена". Трябва да играем агресивно. Няма как да победиш, ако нямаш сърце и не играеш със сърце."

Заради непрестанните грешки на двамата вратари все по-усилено на "Герена" се говори, че през зимата ще бъде привлечен нов играч на този пост. От българското първенство се спряга Мартин Луков, както и бившият страж на "сините" Пламен Илиев, който в момента е в румънския "Астра". Не е изключено и да се вземе чужденец. Ако бъде привлечен друг вратар един от Митрев и Полачек, ще напусне "Левски". По-вероятно е това да е словакът.

До зимната пауза "Левски" има четири мача в София и гостуване на "Берое" в Стара Загора. За домакинството на "Ботев" (Вр) има голяма вероятност на вратата да застане юношата Николай Кръстев. Той се завърна на "Герена" именно след наем във Враца.

Въпреки загубата от "Черно море" "сините" бяха подкрепени от феновете си.

"Нищо не е загубено! Войната тепърва започва, а всички вие сте нужни, за да пазим честта и името на "Левски" и да влезем в поредна битка заедно като един!", написаха от Сектор "Б" след поражението.

Реклама
Реклама
Реклама