Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7147745 www.bgdnes.bg

Гларус от Несебър е двойник на Брад Пит

Поразителна прилика с холивудската звезда

Филип зарязва туризма и журналистиката, за да стане актьор

Руса коса, сини очи, актьор и мечта за жените... Това се отнася не само за холивудската звезда и сексимвол Брад Пит, но и за един българин, който удивително прилича на него.

"Бях на 8 години, когато за първи път ми казаха, че съм негово копие. Родом съм от Несебър. Имахме семеен ресторантьорски бизнес. Тогава една от сервитьорките беше гледала "Легенди за страстта". Дойде и каза на майка ми - "Знаеш ли, че твоето момче много прилича на Брад Пит".

Реклама

Така започва разказа си пред "България Днес" 31-годишният Филип Филипов за поразителната си прилика с американския актьор.

От тогава до днес Филип постоянно е сравняван с носителя на „Оскар“.

"Последният случай е отпреди дни, когато си купувах вода от едно магазинче. Продавачката ме гледа, гледа и накрая ми каза: Боже, сетих се на кого ми приличаш - на Брад Пит", разказва леко срамежливо Филип.

Историята на гларуса от Несебър е не по-малко вълнуваща от тази на един от най-успешните актьори на планетата, а приликите между двамата не са само визуални.

От няколко години Филип също се занимава с актьорско майсторство, но е категоричен, че никога не е гонил приликата си с Брад Пит.

"Харесвам го, разбира се, но не съм от този тип хора, които се бутат на всяка цена. С актьорство започнах да се занимавам даже доста късно, преди това съм правил много и различни неща", споделя хубавецът.

Реклама

Филип е учил в математическата гимназия в Несебър, след което се мести в Бургас, за да изучава руски и английски. Записва журналистика в Бургаския свободен университет, тъй като по онова време мечтае да стане спортен журналист, но по-късно заминава за Пловдив, за да се преориентира към мениджмънт в туризма.

"И след всичко това се разделих с едно момиче, в което бях влюбен и реших да замина за Лондон и да започна отначало", разказва българският Брад Пит.

Именно в Лондон стартира актьорската му кариера.

"Бях статист във филма "Футболни хулигани" с актьора Скот Адкинс. Играех боксьор. Това беше първата ми роля", спомня си Филип.

След няколко години на британска земя, в които ту се връща, ту заминава отново и работи какво ли не, Филип решава да се завърне в България за постоянно и заживява в София, където завършва театрална школа, както и школа по филмово актьорско майсторство.

Следват телевизионни реклами и заснемането на няколко музикални клипа, сред които видеа към песните на нашумялата покрай участието си във "ВИП брадър" рапърка Диона, както и на фолкпевицата Яница.

Филип участва и в сериала "София ден и нощ", а след Нова година предстои да изгрее и на големия екран с роля в българския филм "Опърничавата".

"Играя моторист, приятел на главната героиня, друго засега не мога да издам", разкрива младият актьор.

Ролята му на моторист не е случайна, тъй като и в реалния живот Филип е запален по бързите скорости на две гуми.

"Екстремист съм. Обичам адреналина. Качвам се на мотора и карам. Като цяло обичам всякакви спортове - плуване, борба, катерене и футбол, разбира се. Дори мога да се похваля с мач в "А" група като по-малък, но реших, че не искам да ставам футболист. Голям фен съм на "Интер" и съм левскар", разкрива спортните си предпочитания актьорът.

Филип се определя по-скоро като скромен, срамежлив и интровертен тип.

"Обичам да се забавлявам, но не вися нонстоп по заведенията и дискотеките. Слушам всякаква музика, обичам класическа и рок, а напоследък любимец ми е Ед Шийрън. Обичам да ходя и на театър. Михаил Билалов ми е един от любимите български актьори, както и Христо Шопов".

Женско внимание и фенки не липсват и на родния Брад Пит, който разкри, че в момента сърцето му е свободно.

"Харесвам интересни жени. Може да звучи банално, но освен красива е важно жената да е и умна. Харесвам жени със светли очи и непрекаляващи с грима", откровен е Филип. Признава, че едно от гаджетата му успява да го свали с баналната реплика: "Ти знаеш ли, че много приличаш на Брад Пит".

"Тогава й отговорих: Искаш ли да бъдеш моята Дженифър Анистън, тъй като по онова време той все още беше с нея и така на шега започна всичко".

От българските хубавици Филип харесва моделката и актриса Диляна Попова, както и певицата Михаела Филева. Към холивудските вкусът му е същият като на оригинала - пада си по Анджелина Джоли.

Филип признава, че е получавал предложения за секс, обвързани с професията му, и от жени, и от мъже, които категорично е отказвал.

Сред любимите филми с участието на известния му двойник е "Да срещнеш Джо Блек".

"Искам да се занимавам с актьорство! Дори се опитвам да пиша и сценарии, но мечтата ми е да изиграя образа на Васил Левски, завършва амбициозно младият актьор.

Реклама
Реклама
Реклама