Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7150863 www.bgdnes.bg

Бременната Радка, блъсната от коне: Чудо ме спаси!

"Чудо ме спаси в катастрофата! Не съм вярваща, но след този случай може и да стана. Определено съм късметлийка."

Това заяви 28-годишната Радка, която е бременна в шестия месец. Жената катастрофира в понеделник вечерта на Подбалканския път, след като изневиделица безстопанствени коне се блъснаха в колата й. За последните 10 дни това е трети подобен инцидент, а смъртни случаи заради излезли на пътя коне имаше и преди години.

Реклама

"На излизане от Габарево в тъмната част в края на платното изскочиха пред колата два коня. Нямах възможност да реагирам. Това се случва доста често напоследък в нашия регион. Това е безхаберие от стопаните на животните. Конете са пуснати и може да има тежки катастрофи", коментира Радка.

След зловещия инцидент, при който колата на Радка се преобръща и прелетява 20 метра от пътя, жената е транспортирана в болницата в Казанлък. Бременната е разтревожена как е плодът й и дали ще има някакви поражения. От болницата в града обясниха, че пострадалата има няколко натъртвания и ожулвания. Първоначално има проблем с тоновете на бебето, но впоследствие се възстановяват в норма. За майката и бебето няма опасност за живота.

Радка се разминала с най-лошото, защото е била с колан и това спасява живота й.

В началото на месеца момче и момиче на 22 и 23 години загинаха по тъмно на пътя Казанлък - Стара Загора. Изневиделица пред тях се появяват две каруци без никакви светлини и шофьорът навлиза в насрещното платно, за да не се удари в тях. Там е пометен от автомобил и двамата младежи загиват. След инцидента са задържани двама цигани, а се оказва, че една от каруците е била състезателна. Тя е подготвяна за нерегламентирано състезание на пътя Казанлък - с. Черганово.

Проблем с изскачащи безстопанствени коне има на различни точки по Подбалканския път. Едно от най-критичните места е край циганската махала на Мъглиж (Старозагорско), която е на метри от автомобилното трасе. Наскоро при опит да спрат нелегална гонка с каруци там бяха нападнати шестима полицаи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама