Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7151612 www.bgdnes.bg

Не дават на баба Дора да гледа кози

Трагедията в ямболското село Шарково не стихва! Стотици кози и овце бяха избити в средата на юли заради съмнение за африканска чума по животните. Четвърти месец местните са с вързани ръце, защото никой не им е казал докога имат забрана да отглеждат животни.

"От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) така и не уточниха докога ще бъде тази карантина. Хората искат да си вземат животни, а регистрацията на животновъдните обекти е до края на февруари. Ако в компютъра ги няма тези животинки, хората губят цяла година", изрази притеснението си пред вестника кметът на селото Иван Апостолов.

Реклама

Баба Дора, чиито сълзи трогнаха цяла България, вече е добре. Грижи се за няколко кокошки, но иска отново да гледа кози. От БАБХ заявиха пред "България Днес", че карантина в селото няма!

"Европейската комисия наложи предпазни мерки. Ограниченията за движение на дребни преживни животни и продукти от тях, които не са преминали термична обработка, остават в сила за областите Бургас, Хасково и Ямбол до края на 2018 г.", обясняват от Агенцията.

Доли ТАЧЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама