Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7152997 www.bgdnes.bg

Забравен куршум вадят от Митьо Очите

Куршум от предишен атентат са извадили медици от тялото на несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите след престрелката между хората му и групата на Божидар Кузманов - Божо Кравата в Слънчака! Това разказаха вчера пред съда доктори, помогнали за спасяването на Очите, научи "България Днес". Лекарите се явиха да свидетелстват по делото срещу Божо Кравата, като дадоха подробности за състоянието на ранените след пукотевицата в ресторант "4U" на 8 юни 2016 г.

"Димитър Желязков бе докаран в интензивното отделение на МБАЛ – Бургас, на 8 юни и изписан на 28 юни 2016 г. На 21 юни случайно бе намерена неравност на кожата му на лява мишница", разкри д-р Даниела Люцканова. Към момента на инцидента тя е изпълнявала длъжността началник на отделението, тъй като шефът бил в отпуска. Дежурната лекарка я извикала по спешност, когато Митьо Очите бил докаран. За 20-дневния престой на именития пациент д-р Люцканова е участвала и в операциите, и в лечението му.

Реклама

От думите на докторката стана ясно, че стърчащото нещо от мишницата на Желязков се оказало част от куршум. Предполага се, че той е престоял дълго време в тялото на несебърския Ал Капоне и вероятно е от предишен атентат срещу него. След намиране на проектила той е предаден на полицията, поясни д-р Люцканова.

Медикът Веселин Велков е първият, който полага грижи за Митьо Очите и простреляния му гард Александър Алексиев, който впоследствие умира. Лекарят работел в Спешния кабинет в Слънчев бряг, когато се чуват изстрелите. "Оказах първа помощ на двамата ранени, както професията ме задължава. Обадих се и на тел. 112. Ситуацията беше екстремна - Желязков беше в шок, със замъглено съзнание, кръвното му беше под 60", спомни си д-р Велков.

Освен лекарите в спецсъда вчера трябваше да се появи и дъщерята на Очите - Станислава Желязкова, но никой не я открил. Наскоро по-голямата щерка на несебърския бос стана майка. Оказа се, че призовкарите са срещнали сериозни трудности да я намерят. Те я търсили на адреса й по лична карта в Несебър, но там нямало никого. Съседи, които не си казали имената, обяснили, че младата жена не живее на адреса от поне 4 години.

Съни, както я наричат близките, фигурира в делото заради семейния бизнес с таксита на Слънчака. Той се превръща в ябълката на раздора за групите на Очите и Кравата и е една от причините за престрелката, разкриват запознати. Заради алъш-вериша с превоз на туристи в курорта Станислава дори беше арестувана за 24 часа след стрелбата по баща й. В районното компания й прави и приятелят й Велислав Попов.

Ченгетата ги привикват заради фалшифицирани лицензи на 15 таксиметрови коли, собственост на фирмата на Съни "Съншайн 0604" и на дружеството на гаджето й "Съншайн 2013". Двете фирми са подложени на проверки, а ченгета подозират, че чрез таксиметровия бизнес Митьо Очите пере пари, изкарани от дрога. Преди месеци фирмата на Съни бе прехвърлена на по-малката й сестра Ивелина, която тази пролет беше абитуриентка.

В началото на август т.г. Митьо Очите получи обвинения като шеф на престъпна група и бе задържан в Турция. Вътрешният министър Младен Маринов коментира във връзка с екстрадицията, че още се чака решението на турската страна. "Все пак Турция не е в ЕС, в ЕС работят инструменти, които катализират процеса да върви по-бързо", заяви министърът.

Реклама
Реклама
Реклама