Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7153052 www.bgdnes.bg

Гангстер плаче за памперс пред Темида

Манчо Ковачев осветли проблем с простатата. Ходя до тоалетна по 50-60 пъти на ден, оплака се изпеченият врачански мошеник

За памперс се разплака в съда изпеченият врачански измамник Манчо Ковачев.

Реклама

Гангстерът разигра истински шоу спектакъл пред спецмагистратите, които решаваха дали да го пуснат от ареста заради проблемите му с простатата, видя репортер на "България Днес".

Манчо е зрелищно задържан при акция на жандармерията и ГДБОП на 17 април заедно с брат си Анри Ковачев, Никола Георгиев-Циганина, Деян Иванов-Духаста и Първан Славчев-Бункера. Те са прибрани по подозрения за участие в канал за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа. Освен наркотиците на тяхната сметка разследващи пишат палежи, побои, подготовка на убийства, имотни измами, лихварство, кражби на коли и строителна техника.

"От четири месеца се мъча в ареста. Ходя по 50-60 пъти на ден до тоалетната. Не се издържа вече! Трябва ми памперс", проплака Манчо Ковачев пред магистратите на Апелативния спецсъд.

За да бъде установено какво е заболяването, на изпечения мошеник му е назначен преглед в следствения арест. Посещава го специалист по урология. Лекарят трябвало да направи и "ректално туширане на простата", но без успех, стана ясно по време на заседанието по мярката за неотклонение пред Апелативния спецсъд.

"Защо не е извършена манипулацията?", попита съдията.

"Много е болезнено, госпожо, не могат да проникнат, четири пъти опитаха", проплака мошеникът в залата.

Реклама

След като медикът се видял в чудо, е поставил диагноза на база общия преглед, че Манчо Ковачев страда от "бактериален простатит".

"Предписа ми един антибиотик. Аз него вече пет пъти съм го пил и не ми помага", продължи с оплакванията си пред магистратите Ковачев.

Адвокатката на задържания Йоана Найденова също обясни на съдиите, колко важно е изследването да бъде извършено, а клиентът й трябва да излезе от ареста, за да се лекува.

По повод обвиненията, заради които се намира в следствения арест, Манчо даде да се разбере, че според него си е чист като сълза.

"Обвиняват ме за заплахи по времето, когато дори не съм бил в България, бях в Европа. Едно от престъпленията се твърди, че съм го извършил в деня, в който ми се роди дете, имам документи, че съм бил в чужбина през 2013 година", разкрива обвиняемия.

"Обвиняват ме в закана за убийство, а аз съм напсувал двама човека, това е несериозно. Ако е така, трябва цялата агитка на ЦСКА и ДЛевскиУ да е в затвора", категоричен е измамникът, че изобщо не е имал намерение да убива някого.

"Имам висше образование. Завърших икономика на културата и туризма и социално управление на масмедиите в Благоевградския университет", изтъкна своята академична степен Манчо пред магистратите.

"Имам си работа. С два камиона внасям коли и авточасти от Италия. За последните 7-8 години едва половин година съм прекарал в България", кълне се обвиняемият.

"Моля, пуснете ме да се лекувам, имам и личен лекар!", подчерта Ковачев.

"По постоянен адрес вие живеете във Враца, а казвате, че личният ви лекар е в Плевен. Как така?", изумена бе съдията.

"Моят чичо е професор Ковачев, неговата съпруга, стринка ми, е джипи. Имам джиесем, тя по телефона ме консултира и лекува", разкри Манчо, с което разсмя цялата съдебна зала.

Прокурор Стоев разкри, че Ковачев в момента е обвиняем за 7 тежки умишлени престъпления, част от които извършени в тежък рецидив. Манчо е осъждан вече 12 пъти. Едно от наказанията е за въоръжен грабеж през 1993 г., другото през 2001 г. е за измами и през 2015 г. за рекет.

През ноември 2017 година стана ясно че Манчо Ковачев е заплашвал журналистката от врачанския сайт "Зов нюз" заради нейно разследване за наркотрафик. Мария Димитрова интервюира внука на 67-годишната Цветанка Евстатиева. Пенсионерката е в затвора в Швейцария. През юли м.г. тя е била изпратена от бандитите да донесе кокаин от Бразилия. Цветанка е заловена при пристигането си в Цюрих от Сао Пауло.

Настоящото дело, по което е обвиняем Манчо Ковачев, е на път да влезе в съда. Разследването е приключено, а материалите са предоставени на страните, за да могат да се запознаят със събраните доказателства. Предстои внасяне на обвинителен акт и насрочване на делото, обясни прокурор Стоев.

Връзка със

сръбски ултранационалист

Братът на Манчо - Анри Ковачев, и съратникът му Николай Георгиев-Циганина са в топла връзка с председателя на паравоенната организация "Православна зора" Живко Иванов и със сръбския ултранационалист Хачи Братислав Живкович, става ясно от техни общи снимки. Иванов и Живкович са стари познайници и участници във военните действия в Крим, Донецк и Луганск на страната на руските сепаратисти. През 2017 г. Живкович е арестуван в Румъния за шпиониране в полза на Русия и експулсиран. Има 15-годишна забрана да се връща в страната. Българските служби нямат такива проблеми с него. У нас той обикаля необезпокоявано православни обекти заедно с българския си "колега" - националистическия главатар Живко Иванов. Освен това е в очевидно близки отношения с Николай Георгиев-Циганина и Анри Ковачев, за което свидетелстват снимки от Троянския манастир, публикувани във фейсбук.

Реклама
Реклама
Реклама