Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7153353 www.bgdnes.bg

Ограбиха Богдана Карадочева

"Банкерката" на Мартин Петров лъже и певицата

Ирина Аткова убедила естрадната легенда да си изтегли парите и да й ги даде

"Банкерката" на футболиста Мартин Петров - Ирина Аткова, която отмъкна част от парите му, е ужилила и легендарната българска певица Богдана Карадочева, научи "България Днес". Коварната измама беше потвърдена от изпълнителката на емблематичната песен "Дано".

Реклама

Схемите на банкерката са изтъкани през 2016-а и 2017-а. Тогава тя се възползва от добрината на Карадочева.

"Доверих й се - разказа за "България Днес" победителката във фестивала "Златният Орфей". - Беше коректна. Но Ирина не може сама нито да направи, нито да измисли такова нещо. Някой я е командвал."

Ирина Аткова става близка с Богдана Карадочева и гостува в нейния дом. Измамничката дори споделя подробности от своя личен живот, за да увеличи още повече доверието към себе си. След нейното освобождаване от банката, в която Мартин Петров е държал своя влог за 3,8 млн. лв., Аткова започва работа в друга финансова институция. Тя поддържа непрекъснато връзка с Богдана Карадочева до изчезването си през август 2017-а.

За разлика от случая с Мартин Петров, където футболистът не е уведомен за промяната на своя личен банкер след освобождаването на Аткова, при Карадочева сценарият е по-различен. Сметките на футболиста са били изпразнени, без той да знае за това, докато певицата е убедена от Ирина Аткова да изтегли своите пари от влога си. След това Карадочева ги предоставя на банкерката, която да ги "развърти".

"Постъпих тъпо. Толкова ми е акълът", споделя певицата, която цял живот търси позитивното в човека със строфите "ако до всяко добро същество застане поне още едно...".

"България Днес" научи за поне още двама пострадали от машинациите на Ирина Аткова. Единият от тях е братът на Богдана Карадочева - Бойчо. Той е бил завлечен с 6-цифрена сума. Другият измамен е изключително популярен инвеститор, който в продължение на години е заемал висш пост в отговорна държавна финансова институция.

Реклама

Вече има и насрочена дата за делото на Мартин Петров срещу банката, в която е работила Аткова. То ще се проведе на 13 декември.

Певицата:

Не ми се живее от такива хора

Богдана Карадочева е сред най-обичаните български изпълнители. Авторката на хитовете "Дано" и "Остаряваме бавно" разкри пред "България Днес" подробности за машинациите на Ирина Аткова.

- Г-жо Карадочева, какви са вашите впечатления от банкерката Ирина Аткова?

- Тя е момиче на средно ниво. Нито много умна. Нито много комбинативна. Не разполагаше с никакви пари. Идвала е на наши празници. Дори ми е казвала - дай 50 лева за цигари. Не мога да си обясня какво точно е станало. Някой я е командвал.

- По наша информация е управлявала малък автомобил "Смарт" и е живяла под наем. Какво знаете за социалния й статут?

- Така е, преди това беше някъде в Горна баня. Синът й живееше в Кипър. Момчето е на 20 и няколко години. Работеше на бензиностанция. Беше се върнал в България за някакво дело. Ирина е гостувала много пъти у дома. Нямам обяснение как е станало всичко. Мъжът й е тук, в България. Защо не го разпитат? Ирина ми беше казала, че живее в Кюстендил. Дори се шегувах с нея да ми донесе череши. Боже господи!

- Възможно ли е да е измислила историята със съпруга и сина?

- Ааа, хубава работа! Има си син и мъж. Втрещена съм от това, което ми се случи.

- Как се запознахте с нея?

- Беше назначена от банката като наш частен банкер.

- С каква сума пострадахте и смятате ли да си търсите правата по съдебен път?

- За себе си не мога нищо да направя. Доверих й се. Постъпих тъпо. Тя ми каза: "Извади парите от банката и ми ги дай да ги въртя". Дадох й парите. Толкова ми е акълът. Какво да ви кажа... Сумата не искам да ви споделям.

- Не се ли усъмнихте в това "въртене" на парите?

- Донесе ми документ, че ги е вложила във финансова къща. Когато станаха тези неща, се обадих. От финансовата къща ми обясниха, че не я познават. Документите имаха печати. Как мога да предположа подобно нещо?

- Какво се случи с брат ви?

- Той също пострада от Ирина Аткова. В момента не е добре със здравето. На мен и на него ни повлия всичко това. Направо ужас! Как може да се случи такова нещо...

- Как разбрахте, че е освободена от банката, за която работеше?

- Тя ми каза, че е напуснала. После отиде на конкурс в друга институция. Спечели го и тръгна на новата работа. Когато изчезна, се обадих в новата банка. Казаха ми, че си е взела отпуск, защото майка й била болна. Мина седмица, десет дни. Отново се обадих. От нея нямаше следа. Започнаха и те да я издирват.

- Кога се случва това?

- През лятото на миналата година. До август 2017 г. се обаждаше. Беше коректна. Изведнъж изчезна. Сама не може да измисли подобно нещо. В никакъв случай. Трябва да е полудяла, за да прави подобно нещо. Как е възможно?

- Таите ли надежда, че аферата може да се разплете и вашите пари да бъдат върнати?

- Как ще се намерят? Кой знае къде е Ирина. Нямаше една стотинка. Ходеше с едни никакви дрехи. Нямаше гримове. Доверих се, защото беше коректна. Непрекъснато се обаждаше.

- Вероятно ви е хвърляла кукичката.

- Така е, но кой може да го допусне. Не ми се живее от такива хора. Не мога да си обясня дали тази Ирина е луда или не. Няма интелект и комбинативност, за да измисли подобно нещо. Отвратително е.

3,8 млн. лв. източени от сметките на футболиста

Мартин Петров потърси съдебната система в края на 2017 г., след като беше измамен от банкерката Ирина Аткова. Без негово знание от влоговете му във водеща банка бяха източени 3,8 млн. лв. Трансакциите продължили дори след като финансовата консултантка е освободена от работа в края на 2016 г.

Петров подаде сигнал до прокуратурата, след което бяха задействани и други институции. Аферата придоби мистериозен характер, след като стана ясно, че Аткова членува в тайно общество. Тя беше част от масонска ложа, а в нейния фейсбук профил грееше символът на митичните илюминати - орелът с всевиждащото око.

Делото за парите на Мартин Петров ще се гледа на 13 декември от Софийския градски съд.

Реклама
Реклама
Реклама