Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7153837 www.bgdnes.bg

Стефан Цанев се обяснява в любов с пиеса

Написа "Цигуларката на Бога" по случай юбилея на Доротея Тончева

Писателят Стефан Цанев избра нестандартен начин да се обясни в любов на съпругата си - актрисата Доротея Тончева. Вместо да я обсипе със златни колиета, известният драматург й посвети пиеса, в която съпругата му играе главната роля.

Казват, че за всеки рожден ден поетът посвещава и по едно стихотворение на любимата си. Сега Доротея е звездата в спектакъла "Цигуларката на Бога" под режисурата на Мартин Киселов. В София постановката се играе в "Сити марк арт център" днес, а на актрисата ще партнира младият Петър Петров от трупата на Казанлъшкия театър.

Реклама

Това е последният текст на Стефан Цанев, написан по повод на неговата 80-годишнина и 70-годишнината на съпругата му. Пиесата разказва за възрастна цигуларка, която вече се е оттеглила от светлините на прожекторите, а млад художник й рисува портрет.

"Това е равносметка за смисъла на живота и за мястото на изкуството. Обожавам Доротея, както се казва. Взех я от ръцете на бившия й мъж - художника Климент Денчев - Бате Климбо, и не я изпускам оттогава", смее се Цанев.

Цанев и Тончева от 38 години са заедно, имат две общи дъщери и всеки от тях по още една щерка от предишни бракове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама