Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7156778 www.bgdnes.bg

Антоанета Чергиланова, първата съпруга на убития бос на „Мултигруп“: Още обичам Илия Павлов!

Внучката на Червената принцеса има вече трети милион за ЧРД

"Още го обичам и имам хубави спомени от живота с него."

Това твърди за покойния Илия Павлов Червената принцеса, както наричаха по соцвреме дъщерята на ген. Петър Чергиланов - Антоанета, която е първата официална съпруга на разстреляния създател на "Мултигруп".

В момента Антоанета живее повече в Дубай и по-малко в САЩ, където има къща в Орландо, щата Флорида. Купува й я дъщерята Венцислава, която се ражда от брака им с Илия Павлов. Освен нея Антоанета има и жилище в малкото градче Стърлинг в щата Вирджиния.

Реклама

"Никога не пожелах да се оженя за друг мъж, макар да имах предложения. Но любовта ми с Илия беше силна и аз така и не го забравих. Дори бях изпаднала в депресия след раздялата ни", споделя Чергиланова пред приятелите си, сред които и Страхил Гановски.

Почти неизвестен остава фактът, че Антоанета и Илия Павлов се женят два поредни пъти. През брака си покойният милионер кръшнал, а честолюбивата Антоанета набързо върнала свободата на ненаходилия се съпруг. Павел Найденов притиска шавливия си син и Илия Павлов се жени отново за генералската щерка. Вторият им подпис ги държи заедно още няколко години. Любовта се оказва по-силна и от уважението към родителите. Макар и татко на няколкомесечна щерка, Илия Павлов се влюбва до уши в амбициозната Даринка Калчева, която по-късно става негова съпруга.

Актрисата се оказва светска лъвица - достойна милионерша, която обожава блясъка. България й е тясна и тя се опитва да покори САЩ. Междувременно взима под крилото си единственото дете на Антоанета Чергиланова. Венцислава е тийнейджърка, когато се мести в Страната на неограничените възможности. Майка й я последва, но няколко години по-късно. Започва работа в обикновена авиокомпания и живее в дом, който си позволяват само хора от средната класа. Въпреки подкрепата на свекъра нищо от наследството на убития й бивш не остава за нея. Червената принцеса не се оплаква. Помирила се е отдавна с Дарина и дори й разреши да командва парада на сватбата на Венци. С днешна дата госпожа Мулти е в прекрасни отношения с Антоанета Чергиланова. Дори двете ходят заедно на екскурзии и делят време в отглеждането на внучката - малката Алба. Само след месец - на 4 декември, детенцето ще прибави трети милион към сметката си за рождения ден, научи "България Днес". Веднага след раждането й дядо й по бащина линия - Акрам Микнас, който е пионер в рекламния бизнес на Близкия изток, й е отворил сметка, в която прехвърля печалбите от един от хотелите си в Дубай и ще прави така до пълнолетието й.

"Вярно е, че дядото много обича внучето и е обещал финансово да се грижи за него. На всеки рожден ден му добавя огромна сума по сметката", потвърди и прадядото на Алба - Павел Найденов, баща на покойния Илия Павлов. От своя страна бизнесменът не е виждал малката на живо, откакто е родена, но почти през ден си говори с внучката Венцислава от Дубай, където живее. "Във връзка съм и с Илия Калоян, и с Паула. Обичат ме децата, не ме забравят", радва се Найденов.

За малката Алба най-вече се грижи майката на съпруга на Венцислава Терек Микнас – свекървата Хадра Микнас. Жената има и други внуци, но е посветила живота си на тяхното възпитание и не пропуска ден, без да се чуе с Алба. По-малко с детето се вижда Дарина Павлова, която в момента живее в Италия, но събира семейството на Коледа.

Реклама

Мъжът на Венцислава я отсвири

Терек Микнас - наследникът на една от най-богатите фамилии в Арабския свят, отскоро е изтрил от профила си съпругата си Венцислава.

През лятото той бе поставил на видно място снимки от сватбата им, а статусът му бе "обвързан". С днешна дата Венци изобщо не е сред приятелите му. Затова пък Микнас има няколко горещи снимки, на които се прегръща с приятелки. "Не знам дали имат обтегнати отношения, не ме информират за това", смее се Павел Найденов на въпрос на "България Днес" дали внучката му още е в хармоничен брак с мъжа си. Венци и Терек се запознават в Дубай, където тя завършва икономика. Вдигнаха тежка сватба преди години, на която ги венча Амал Аламудин, съпругата на Джордж Клуни, която се оказа първа братовчедка на младоженеца.

Над 122 млн. лв. наследство за децата

на Илия Павлов

Активи за 122 млн. лв. притежава офшорната компания "Пи Еф Ейч Си". Собственици на регистрираната в Лихтенщайн фирма са Дарина Павлова и трите й деца, включително и Венцислава - дъщерята на Илия Павлов от първия му брак.

След разпада на "Мултигруп" семейството на Илия Павлов поема туристическия бизнес на групировката, а съдружникът му Николай Вълканов - добивната промишленост. Семейната офшорка на Дарина и наследниците на Павлов участва в няколко дружества в България.

Реклама
Реклама
Реклама