Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7158357 www.bgdnes.bg

10 млн. дари Плевнелиев на синовете си от Юлияна

Остави им най-тузарските си имоти

Бившият президент прати на село съпругата си Деси Банова

Слуховете, че новата половинка на президента Росен Плевнелиев Деси Банова е сложила ръка на многобройните имоти на съпруга си, се оказаха силно преувеличени. Това показа проверка на "България Днес" в имотните регистри на бившия държавен глава.

Вместо бившата синоптичка да се шири в луксозната вила в Халкидики с площ над пет декара и в двете имения в "Малинова долина" със сина си Йоан, новата госпожа Плевнелиева ще се разполага в... две селски къщи. А синовете на експрезидента от съпругата Юлияна - с имоти на стойност близо 10 милиона лева в България и чужбина. Още по време на връзката си с Десислава и преди да започне официалния развод с Юлияна като добър баща Плевнелиев предпочел да дари всички скъпи имения на децата си Асен и Павел, научи "България Днес".

Реклама

Инициатор на дарението била бившата съпруга на държавния глава. Като съсобственици на именията Юлияна и Плевнелиев трябвало да разделят всичко придобито по време на брака им. Вместо да се карат за пари и богатства по съдилищата, разсъдливите родители решили да си стиснат ръцете и да оставят безвъзмездно всичко на синовете си Павел и Асен. Така момчетата от предишния брак на бившия президент вече разполагат с имоти на стойност 9,59 милиона лева. Освен това татко им подарил и държавни ценни книжа, като всеки от синовете му има дивиденти на стойност по 20 870 лв.

Въпреки че бившата госпожица Банова роди син на Плевнелиев, малкият Йоан няма и половината от богатствата, оставени на братчетата му. Татко им дарил двете къщи с двор в "Малинова долина" с обща площ над два декара и луксозната вила в Гърция, а за Йоан и Деси оставил имоти в селата Баня и Черноморец. На фона на имотите за близо 10 милиона лева "сребърната лъжичка" на бебето Йоан е едва малко над 600 хиляди лева. Толкова са личните финанси на експрезидента в банкови сметки в страната и чужбина, които не дели с бившата си съпруга.

Осъмна погрешка с
90 милиона в джоба

За бившия президент Росен Плевнелиев парите никога не са били проблем. Още като министър в първия кабинет "Борисов" Плевнелиев декларира пред Сметната палата колосално имане - седем имота и скътани над 10 милиона лева в банкова сметка, без да се броят финансите на тогавашната му съпруга Юлияна. Заради грешка в декларацията му пред Сметната палата министърът осъмна за кратко с богатство на стойност над 90 милиона лева.


Самият Плевнелиев обяви тогава, че е станала грешка, въпреки че заради работата си като инженер и специалист в Германия успява да натрупа сериозно богатство. Оказа се, че декларираните 45 907 евро били записани като левова равностойност за 89 885 906 лв., разбули тайната Плевнелиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама