Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7159735 www.bgdnes.bg

Шумен провал за Белгия

Помислихме, че няма какво да се обърка, заяви вратарят Тибо Куртоа

Чудовищен обрат допуснаха футболистите на Белгия в Лигата на нациите. Те поведоха с 2:0 на Швейцария, но в крайна сметка загубиха с 2:5, а с това отстъпиха и първото място в своята група. В лагера на "червените дяволи" са шокирани от развоя на събитията и шумния провал.

"Нямаше високомерие. Изненадаха ни с контраатаките си. Сякаш забравихме да се защитаваме", коментира наставникът на белгийците Роберто Мартинес.

Реклама

"Трудно е да се обясни какво се случи. Започнахме добре, след това Швейцария вече нямаше какво за губи. Дадохме им възможности и те се възползваха, за да се върнат в мача. Трябва да анализираме добре този двубой и да се опитаме да осъзнаем грешките си. Загубата е още по-горчива с оглед на това, че започнахме толкова добре", допълни той. Белгия загуби едва за втори път под ръководството на Мартинес, който пое състава след Евро 2016. Другото поражение беше на полуфиналите на Мондиал 2018 в Русия от бъдещия шампион Франция.

Вратарят Тибо Куртоа също беше сломен след обрата. "Това 2:0 ни донесе чувството, че повече нищо не може да се обърка. Но това е мач на най-високо ниво и се надявам, че тази загуба ще ни бъде като урок за бъдещето", каза Куртоа.

Белгия и Швейцария се изравниха на върха в групата с по 9 точки, но "кръстоносците" са крайни победители заради по-добрите показатели в директните двубои.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама