Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7160502 www.bgdnes.bg

Пак разследват Петър Рачков за буркан с дрога

Дължи 1300 лв. глоба за шофиране без книжка

Пращат съдържанието на втора експертиза през декември

До 22 декември е удължено разследването за откритата дрога в дома на известния брат Петър Рачков. Този път той е спипан на място, като в дома му са открити 4 плика със синтетични наркотици, както и буркан с прахообразно вещество, пратен за изследване в лабораторията. За съмнителното му съдържание Рачков- брат обяснява, че е хранителна добавка. Химическата експертиза е потвърдила думите му, но е назначена и втора, разкриват източници, запознати с разследването.

За да се установи откъде, как и за какво братът на комика Димитър Рачков е кътал праха в дома си, разследването е удължено до 22 декември. В навечерието на Святата нощ ще стане ясно дали този път бургазлията ще бъде привлечен като обвиняем. Ако това се случи, грози го зандан.

Реклама

Петър Рачков е обискиран в средата на април тази година. 4 плика с амфетамин с обща стойност 4,5 грама са открити в женско яке на закачалката в дома му.

"Към момента все още се събират доказателства. Като го привлечем като обвиняем, ще ви уведомим", коментираха от бургаската прокуратура.

Докато Рачков чака развоя на неблагоприятното събитие, Районният съд в Бургас го привиква редовно по дела. Последното е от 8 октомври, когато му е постановена глоба от 1300 лева. Той е засечен за пореден път да кара без книжка. Сяда зад волана на мерцедес на 25 април миналата година. Проверен е на бензиностанция на кръстовище "Трапезица" в морския град. Оказва се, че това е трето поредно нарушение на Рачков-брат само за три месеца. Той е заловен без книжка и на 18 март 2013 година на улица "Черни връх". За това нарушение е глобен с 1000 лева глоба.

Само месец преди това на 7 февруари 2017 година е спрян в квартала си "Меден рудник", като е наказан отново да плаща хилядарка, а решението влиза в сила на 26 май.

Рачков-брат е влязъл в полезрението на ченгетата от Четвърто РПУ в града, които от известно време са абонирани да го проверяват при съмнителни обстоятелства. Не е ясно защо е организиран обиск в дома му през април. Твърди се, че сигналът за забъркването му с наркотици е подаден от анонимно лице.

Дрогата, открита в женско яке, може да бъде на всеки, категоричен е адвокатът на известния брат. Той е спокоен, че Петър Рачков няма да бъде обвинен, както се случва и в два предходни случая.

Реклама

През март 2017 година ченгета от Четвърто РПУ правят спецакция в "Меден рудник". Около 17 часа полицаите спират "Пежо 406", управлявано от 24-годишния Станимир. В колата пътува Рачков, както и аверът му Георги. При извършения обиск у шофьора е открит бял прах. Иззети са още наркотици, натъпкани из колата, както и течности в пластмасови бутилки, електронна везна и термометър. Следите отново водят към помпената станция, разположена до разклона за село Черни връх. Оттам също изземат прибори за производство на синтетични наркотици.

Във въпросната станция към момента работи и Петър Рачков, който притежава пропуск, защото достъпът до съоръжението е ограничен. Полицаите от Четвърто районно казват, че и преди са били в помпената станция, когато отново е задържан за разпит Рачков. Това се случва през 2016 година, но по неясни причини до обвинение не се стига.

Освен с дрога Петър Рачков има и друго попълнение в досието си. През февруари 2014 година е задържан заедно с 20-годишния Виктор Вучев за притежание на фалшиви долари. При обиск в дома му, тогава на ул "Македония" в Бургас, криминалистите откриват 10 фалшиви банкноти с номинал по 100 долара и две с номинал от 50 долара. Установено е, че ментетата са били пласирани в казина в морския град. Тогава Рачков се отървава с лека санкция. Ако бъде обвинен като дилър на дрога, Рачков е застрашен от наказание 3 години затвор и до 10 хиляди лева глоба.

Няма виновни за прахчетата в Помпената

Докато лаборанти инспектират праховете, открити в опасна близост до Рачков-брат, друго дело, в което е забъркано името му, е спряно. Разследването за помпената станция, в която е открита лаборатория за бъркане на наркотици, пропада с гръм и трясък. Работата по случая замря, а папките прашасват, след като ченгетата не успяват да докажат връзка на известния брат с наркотиците. Остава неясно кой е мистериозният готвач на дрога в халето с ограничен достъп. Случаят е провален, както и амбициите на ченгетата да заковат известния брат като дилър на дрога. Никой няма да понесе отговорност нито за нарколабораторията, нито за залавянето на Петър в кола с дрога заедно с авери.

Реклама
Реклама
Реклама