Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7162204 www.bgdnes.bg

Йорданка Христова каза "сбогом"

Певицата напълни зала 1 на НДК за последния си концерт

"Вие присъствате на историческо събитие. Това е последният концерт на Йорданка Христова!"

С тези думи Драго Драганов откри юбилейния спектакъл на певицата в зала 1 на НДК. "Моят път" протече като изповед на певицата за всичките й години на сцената, за хората, които са били до нея, които са я предали и за приятелите й.

"Сестра ми Лилия е причината да пея. Като малка никога не съм искала да ставам певица. Но сестра ми е човекът, който повярва в мен и ме подкрепи", каза Йорданка. Сестра й се завърна от САЩ специално за концерта.

Реклама

Йорданка не спести лични разкрития пред публиката.

"Всички мъже, които съм обичала, отдавна ги няма. През целия си живот съм била вярна на хората до мен", изповяда Йорданка.

Йорданка на няколко пъти подчерта възрастта си от 75 години, както и че в началото на годината е претърпяла операция.

"Опериха ми катаракта на лявото око. Оттогава виждам без очила", обясни Христова. Данчето събра на концерта си много ВИП гости. На централни места бяха колегите й дует "Ритон", Кристина и Михаил Белчеви, както и Маргарита Хранова.

"Стефан Димитров е написал едни от най-хубавите ми песни. Сега е малко болен и затова не дойде", разкри Христова. Тя изпя и любимата песен на покойния вечен Тончо Русев "Незабрава".

Да чуят за последно певицата дойдоха Гала и Стефан, а Петя Дикова за първи път се появи на публично място заедно с гаджето си Илиян Любомиров. На няколко пъти певицата подчерта колко много обича децата си.

Реклама

Дъщеря й Ивана, която е основна нейна помощничка за организацията на концерта, до последно следи всичко да е по конец. Тя имаше пълната подкрепа на приятелката си Камелия. Двете категорично развенчаха слуховете за раздяла. Христова за пореден път даде да се разбере, че е приела приятелката на дъщеря си като част от семейството. Още преди години по време на участието на Христова във "ВИП брадър" за първи път тя разкри публично връзката на двете.

"Дъщеря ми е различна, но аз я обичам безкрайно много. Познавам Камелия, тя е страхотно момиче", призна тогава Данчето пред съквартирантите за връзката на дъщеря си с бившата на Люси Дяковска. Двете рядко се показват публично и дори не седнаха до друга, за да не стават обект на клюки.

Йорданка Христова подчерта, че това е една от най-важните вечери в живота й. Още през октомври певицата разкри за предстоящата раздяла с публиката.

"Решението да направя последен прощален концерт в НДК е обмислено отдавна, не е спонтанно. Още през пролетта реших това да е последната ми толкова голяма изява в България. Другата година ще направя концерти в чужбина, за да се сбогувам с публиката", сподели тогава плановете си пред "България Днес".

"Едва ли ще имам сили за още. Все пак напредвам с годините. След пет години не знам в каква гласова форма ще съм", изповяда още Христова.

На края на концерта Данчето не скри сълзите си и обяви: "За по-хубав край не бих могла да мечтая!".

Реклама
Реклама
Реклама