Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7182372 www.bgdnes.bg

Татуировка спасява кумеца на Божо Кравата

Татуировка може да провали обвиненията за рекет и побой срещу Божидар Кузманов - Божо Кравата и хората му! Свидетел се кълне, че подсъдимият с Кравата Иван Терзийски е бил в студио за татуси по времето, когато се твърди, че пребил човек, научи "България Днес".

Иван Терзийски, който е кумец на Кравата, е обвинен за побой над 27-годишния швед Себастиан Новени. Чужденецът се води като пострадал, след като дава показания, че Кузманов и сие са го рекетирали. Той се оплакал, че е бил заплашван дни преди престрелката в Слънчака между групите на Божо Кравата и несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите. На 9 ноември 2016 г. младият швед дава показания, че е принуден от хората на Кравата да води туристи в определени обекти. След като бил пребит, напуснал уплашен България. По-късно пише на съда, че има опасения за безопасността си, ако се върне у нас да свидетелства.

Реклама

Едно от обвиненията срещу групата на Божо Кравата е, че притискала туроператори да водят туристи в заведенията на Кузманов и в студиата за татуировки на Терзийски. В тази връзка са и показанията на свидетеля Себастиан Новени. По думите му на 6 юни спряно него е била отправена заплаха за побой. Целта била той да бъде сплашен и да води туристи в студията за татуси.

Шведът представлявал туроператор и водел туристи в България. Имал договор с Терзийски и Кузманов да им подсигурява чужди клиенти. За всеки турист получавал 15% от услугата. Защитата контрира, че всъщност чужденецът започнал да рекетира Терзийски и Кузманов. Освен процента за всеки доведен курортист настоявал да му дадат и твърда сума в началото на сезона. Когато отказали, туроператорът ги накиснал пред ченгетата.

Показанията, които може да осигурят алиби на Терзийски, даде Илия Панталеев. Той работел в студиото за татуси на "ЕТ Филип Иванов". Посредничел при преговорите между Терзийски и Новени и превеждал от и на английски език. С чуждия туроператор имали договор и работели един или два сезона, като всяка седмица им се отчитали при отпътуването на съответната група. Туристите намалявали, а шведът поискал твърда сума от 3000 евро за сезон. "Иван отказа и заяви, че така не може да се работи", заяви Панталеев.

По думите му шведът е съобщил, че е бил нападнат от Терзийски. "Въпросната вечер Иван Терзийски доведе свой приятел в студиото, за да си прави татуировка. Стоя с нас до сутринта, докато рисунката е готова, и няма как да е бил другаде", категоричен е свидетелят. Той разкри, че Новени имал проблеми с алкохола и му се струвало нормално да ходи пиян. "Себастиан Новени като цяло е мръсник и алкохолик", коментира Панталеев пред съда.

За Иван Терзийски очевидци разказаха след пукотевицата в заведението "4U", че именно той е смелчагата, който опрял пистолет в главата на несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите. Спусъкът дори бил натиснат, но пищовът засякъл. Терзийски е обвинен за раняването на Очите, а Тодор Славов отговаря за убийството на неговия гард Александър Алексиев.

Реклама
Реклама
Реклама