Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7182887 www.bgdnes.bg

Свирепият Сунай пуснат,след като обезглави баба

От богат род, но с жълта книжка

Умъртвява старицата заради две телета, селяните в Кременец треперят за живота си

На свобода е пуснат срещу "подписка" свирепият Сунай, обезглавил баба Хабибе с брадва. Село Кременец настръхна, след като родителите на обвинения за жестокото убийство младеж са заявили, че си го искат обратно у дома.

Реклама

"Искат да приберат сега Сунай и ще го крият сигурно. Всичко е, за да му вземат пенсията по болест, защото са алчни. Те са казали, че ако подпишат, ще го пратят в далечна лудница. Нямало да дават разрешение заради парите." Това разкриха ексклузивно пред "България Днес" потресените съселяни на 49-годишния мъж, който посегна на 77-годишната баба Хабибе. От Кременец потърсиха редакцията на вестника, за да заявят, че се страхуват за животите си.

"Баба Хабибе беше добра жена, а сега не може да се каже приказка, близките й страдат. Срещаме ги и си мълчим, дума не обелваме", разказват съселяните й.

Потресени са от новината, че съдът е освободил Сунай и го е настанил временно в лудницата в Кърджали. По думите им ще го държат, държат и ще го пуснат. И пак ще направи беля. Допреди убийството на Хабибе Сунай не се е забърквал в неприятности.

"Родителите му нещо са обсъждали в дома. Те са такива – интриганти, и никой не говори с тях. Все чуждото гледат. Баба Хабибе имаше две хубави теленца, а те искат техните животни да са най-хубави. Нещо са коментирали и той нали е луд - посегнал е."

Инцидентът става преди повече от 7 месеца - на 21 април т.г. Сунай е с психични проблеми и напада с брадвата бабата, като я покосява с един удар. При задържането му участваха и спецполицаи. Мъжът се бе затворил в дома си, където живеел с родителите си. Във фаталния ден майка му и баща му били при съседи, където се подготвяли за погребение. Минути след деянието майката на Сунай се прибрала в къщата, а мъжът нападнал и нея с брадвата. Жената успява да избяга, заключвайки дома, разказва самата тя.

Реклама

Експертизите до момента не са готови, за да започне дело. Затова вярата, че Сунай ще бъде затворен и наказан, се е изпарила сред кременчани.

49-годишният мъж от години се лекувал в психиатрията в Кърджали. Само дни преди убийството бил освободен от здравното заведение. След като е пуснат отново, е временно хоспитализиран. Ако експертите преценят, че Сунай не е можел да отговаря за постъпките си, той няма да влезе в затвора. Най-вероятно спрямо него ще се предприемат принудителни медицински мерки.

„Засега не се е връщал, ама техните са убедени, че ще си дойде", казват още жителите на Кременец.

Докато Сунай е далеч, баща му имал вече сериозни конфликти с комшиите. Те разказват, че им тровел животните и правел интриги. След това жена му и майка на Сунай отивала при съседите и се правела, че нищо не знае за натровените добичета.

"Открай време го правят, а бащата се прави на луд. Хвали се, че има документ доживот за невменяемост, за да взима пенсия. Ама не е луд", оплакват се хората.

Родата на Сунай били заможни, но искали всичко само за себе си. Затова и в Кременец не се съмняват, че скоро свирепият им син ще си дойде и ще посегне отново.

Пак ще коля!

Ще заколя още един в селото, само да ме пуснат! Тази зловеща закана отправя преди да го пуснат Сунай към хората от Кременец. В селото живеят малко над сто човека. Вечер всички залостват здраво вратите си, защото треперят, че бруталният убиец може изневиделица да се появи с брадвата.

Реклама
Реклама
Реклама