Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7183933 www.bgdnes.bg

Брадърът Деян Топалски обвинен за сводник

Един от най-известните ММА бойци и участник във "ВИП брадър" Деян Топалски е обвинен тихомълком като член на сводническа банда, научи "България Днес"! Белезници заключили здравите му ръце на 23 ноември т.г., но за акцията не са съобщават нито от прокуратурата, нито от съда.

Според обвинението Деян е член на организирана престъпна група за трафик на хора. Останалите обвинени са Светослав Бързанов, Соня Маврова и Елисавета Станева, които са пуснати набързо. Бързанов, който е сочен за шеф на сутеньорската схема, е освободен заради онкологично заболяване. Соня е пусната да гледа болна майка, а Елисавета дава обяснения и се спасява от решетките.

Реклама

По данни на прокуратурата бандата развивала дейност в бар, разположен на 19-ия етаж на известен столичен хотел, който бе запечатан наскоро. Соня и Елисавета са работили като барманки, но в действителност се изявявали като маман и набирали танцьорки. Освен да се чекнат пред посетителите, момичетата предоставяли на клиентите сексуслуги. След сеансите отчитали процент на двете барманки. Те от своя страна предавали парите на Деян Топалски.

ММА боецът ходил 2-3 пъти месечно в бардака, за да прибира оборота. Той е управител на фирмата, наемател на помещението. "Завършил съм висше образование за мениджър, извършвал съм единствено стопанска дейност по зареждане на заведението, плащане на данъци, осигуровки и наеми. Ако някой е извършвал незаконни действия, аз не съм бил част от това", обясни Топалски пред Апелативния спецсъд.

Прокуратурата се позова на свидетелските показания на някои от труженичките - Матева, Златкова, Радойнова, Велинова и Маркова. По случая са използвани СРС, но те още не са свалени на хартия и не фигурират в делото. Затова разследващите са разпитали двама служители на ГДБОП, които преразказват чутото от записите. От тях става ясно, че барманките са изпращали съобщения на Топалски с данни за оборота, включително и този от платените ласки. За сексуслугите се използвало кодово название "френско шампанско".

Четири от момичетата - Калчева, Виткова, Матеева и Салтирова, са разпознали Топалски при следствените действия. Това, че са го посочили като управител, не означава, че са го заковали за някаква престъпна дейност, коментираха от защитата. До момента са разпитани около 18 свидетели, 7 от които пред съдия. По случая има установени множество други пострадали лица, които тепърва ще се разпитват, заканиха се от прокуратурата. Макар че жриците са се предлагали доброволно, формално се водят потърпевши от трафик на хора.

За риалити героя добри отзиви са изпратили от Федерацията по кикбокс и муай тай. Самият Топалски обясни на съдиите, че е публична личност и има добро име в обществото. "Не съм извършил никакво престъпление и ако някой ден това дело се гледа в съда, ще трябва да отсъдите "Невинен", смята боецът. Той изтъкна, че е един от най-титулуваните състезатели, носил е медали за България и е представял страната ни на над 50 международни състезания.

Деян Топалски успя да омилостиви съда заради здравословни проблеми. Самият той има ТЕЛК заради злополука в спорта. Половинката му Николета, с която имат момченце на 1 г. и 6 м., страда от множествена склероза, пирамиден синдром и болестта на Хашимото. Случвало се е да припада, да губи зрението си и усета на крайниците си. Заради нея Деян помоли да е на свобода, защото се притеснява, че тя няма да може да гледа детето пълноценно. "Десет дни живея в ужас - какво може да се случи на Николета и дали това няма да постави сина ни в опасност", ожали се Топалски.

Реклама

По-голямата част на съдебния състав прие, че има вероятност да е извършил престъплението, а съдия Даниела Росенова излезе с особено мнение. Според нея няма достатъчно доказателства за съществуването на бандата, а евентуално само за трафика на хора.

Съкилийник с Мартин Джито

В ареста на ул. "Майор Георги Векилски" Деян Топалски дели килия с друг кримигерой - Мартин Георгиев-Джито, син на Мила Георгиева. "Мизерията е невероятна! Килията ми е по-лоша от тази на Иванчева. Добре че тя пише жалби, та ни излъскаха банята, преди хора на омбудсмана да посетят в ареста и да снимат", разкри боецът. Той отказал четвърти човек в килията, защото нямало място за разминаване.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама