Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7184424 www.bgdnes.bg

Шико влиза с патлак при Радев заради дългове

Агресивен перничанин в президентството

ЧСИ погва Сашко Игнатов за кредит от 200 хил. лв., домът му се предлага на търг

Изхвърлен на улицата с дългове от стотици хиляди левове се оказа 72-годишният Сашко Игнатов-Шико, който опита да нахлуе въоръжен в президентството в понеделник вечерта. Докараният до просешка тояга пернишки бизнесмен е озаптен от охраната на институцията и планът му да влезе в сградата е осуетен.

Реклама

Униформени задържат Шико още на входа на президентството заради агресивното му поведение. При обиск в него е открит законно притежаван пистолет и два пълнителя. Оръжието е регистрирано на името на жена му. Служители на жандармерията веднага предават Игнатов на полицията и той е откаран в Първо районно управление в София. Като мотив за решението си да нахлуе в сградата на "Дондуков" 2 мъжът посочва, че е искал защита от президента Румен Радев заради финансовите си проблеми. Няма пострадали при инцидента, а по същото време държавният глава е сред гостите на форума на ООН в Катовице, Полша.

Сашко Игнатов е осъждан за убийство при самоотбрана, разкриват от полицията. Инцидентът се разиграва през 2002 година на бензиностанцията, стопанисвана от Игнатов. Тогава той прави забележка на трима мъже, които си говорят на входа на обекта и пречат на останалите коли да минават. Настава масов бой, в разгара на който Игнатов вади пистолет и стреля във въздуха. Куршум рикошира и уцелва в гърдите единия от скандалжиите - Румен Велков. Мъжът издъхва по-късно в болница. Сашко Игнатов е осъден условно през 2004 година за фаталния инцидент.

Близките на жертвата вадят изпълнителен лист и претендират за апартамента, в който живее заедно с жена си Марийка Игнатова в Перник. Имотът е описан от частен съдебен изпълнител.

До две седмици Сашко Игнатов остава и без семейната си къща в село Рударци. Тя е запорирана, след като бизнесменът тегли кредит на стойност 188 058 лева от банка, върху който е начислена лихва от 46 641 лв. Задължението е непосилно за Игнатов и той спира да плаща месечните вноски по кредита. Затова частният съдебен изпълнител Стилиян Бадев описва къщата, която е ипотекирана в полза на банката. Имотът е с обща площ от 770 кв.м, а къщата е двуетажна, с разгъната застроена площ от 308 кв.м. Имотът е обявен за продажба на търг от 19 ноември. Наддаването ще приключи след две седмици. Ако на 19 декември се появи купувач за двуетажната къща, Сашко и Марийка Игнатови остават на улицата.

За Сашко Игнатов се знае, че има няколко фирми, които се занимават със строителство, охрана и търговия с горива. Голяма част от бизнеса му е в несъстоятелност. Преди време имал хладилен завод, в управата е на университетско сдружение.

През 2010 година частният съдебен изпълнител Елена Добренова продава офис сграда, собственост на фирми, свързани с Сашко Игнатов-Шико. Площта на двуетажния имот е 137 кв.м, с пазарна стойност 277 670 лева, става ясно от официални документи от търга.

При обиск в него е открит законно притежаван пистолет "Валтер" и два пълнителя с 19 броя боеприпаси, без да има разрешение за тях. Затова му е повдигнато обвинение, очакват го от 2 до 8 години затвор. Той ще остане в ареста за 72 часа, допълват от Районна прокуратура - София.

Реклама
Реклама
Реклама